Újraindul az Otthon melege program

Újraindul az Otthon melege program novembertől, amellyel a háztartási nagygépek cseréjére nyílik lehetőség. Az új kiírással a kormány kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá a családok energiafelhasználásának csökkentéséhez.

A program célja, hogy a lakosság olyan hűtő, fagyasztó, valamint mosógép készülékeket szerezzen be, amelyek hozzájárulnak a rezsiszámlák csökkentéséhez.

Három kategóriát különít el a tárca a program meghirdetésekor:

1. az A+ kategóriában háztartásonként 25.000 Ft-ra,

2. az A++kategóriában 40.000 Ft-ra,

3. az A+++ kategóriában pedig  45.000 Ft támogatásra lehet pályázni.

A számítások szerint attól függően, hogy ezek közül milyen energiaosztályú berendezést választ egy család, évente akár 12-20 ezer forint megtakarítás is elérhető.

A pályázati kiírást, az útmutatót, a háztartási gépek kiválasztásához szükséges katalógusokat, a regisztrált kereskedők listáját és a háztartási nagygép cserével elérhető energetikai adatok kiszámításához szükséges kalkulátorokat a www.hgcs2017.nfsi.hu weboldalon lehet elérni. A pályázatokat régiónként eltérő időpontokban november 5. és 19. között lehet benyújtani, kizárólag elektronikusan. A pályázatok benyújtásához ügyfélkapus hozzáférés szükséges!

A Budapesten élők 2018. november 19-én 10.00- 14.00 óráig tudják benyújtani pályázatukat. A pályázatok benyújtásában, a pályázati anyag értelmezésében a XVI. kerületi lakosok számára a Polgármesteri Hivatal ezúttal is segítséget nyújt. Kérdéseikkel dr. Kozma Enikő pályázati, támogatási és jogi referenst, valamint Üveges-Pusztai Tünde pályázati és támogatási referenst tudják megkeresni a következő elérhetőségek egyikén: 401-1592; 401-1583; kozmaeniko [kukac] bp16 [pont] hu; pusztai [pont] tunde [kukac] bp16 [pont] hu