ÜLTESSÜNK FÁT!

Faültetési akció 2017

Az Önkormányzat 2017-ben is meghirdeti az őszi lakossági faültetési akciót, melynek keretében igényelhetőek díszfák a lakóház előtti zöldsávba, közterületre, amelyeket az Önkormányzat ingyenesen biztosít.

Az akcióban igényelhető fák tulajdonságai és a pályázási feltételek:

  • Földlabdás példányok igényelhetők 10/12-es törzskörmérettel
  • Egy cím elé maximum 5 db fa igényelhető
  • A földlabdás fák kiszállításáról a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet gondoskodik
  • A fa ültetési helyét Irodánk dolgozóival lehet egyeztetni (telefonon, e-mail-en, a helyszínen, vagy helyszínrajz segítségével), az igénylőnek a megbeszélt helyen kell kiásni az 1x1x1 méteres ültetőgödröt a megadott határidőig. Amennyiben a helyszínen nem található kellő méretű ültetőgödör, akkor a fát nem tudjuk az igénylőnek átadni!
  • A meghirdetett kiszállítás napján Kerületgazda Szolgáltató Szervezett munkatársai a kiásott gödörbe állítják a fát és a helyszínen hagyják a támrudat, illetve a törzsvédő hengert, az ültetés és beiszapolás az igénylő feladata, melyet a szállítás napján köteles elvégezni. Szállításkor az igénylő aláírásával igazolja, hogy a kért fát átvette.
  • Az igényelhető fajták közül választhatnak a lakók, de az Iroda dolgozói változtathatnak az igényelt fajtán indokolt esetben, pl: vezeték alá túl nagy fa igénylése, meglévő egységes fasorba más fajta ültetése, nem elegendő ültetési távolság….
  • A jelentkezések iktatása a jelentkezés sorrendjében történik.

A tavalyi évek pozitív tapasztalatai után reméljük, idén sok új fával gazdagíthatjuk a kerület állományát!

A választható fák között szerepel:

  • hárs, juhar, kőris és szelídgesztenye melyek nagyobbra nőnek, ezért légvezeték alá nem ajánlottak, valamint
  • pirosvirágú vadgesztenye, sárga kőris, lepényfa, gömbkőris, csörgőfa, törökmogyoró, melyek közepes növekedésűek, ezért magas légvezeték alá ültethetők, és
  • galagonyafa, gömbjuhar és díszkörte melyek kisebb növekedésűek, ezért alacsony légvezeték alá is ültethetők.

Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 4.

Jelentkezni lehet írásban: a Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Irodájánál a 1163 Budapest, Havashalom utca 43. címen

vagy e-mailben: kornyezet [kukac] bp16 [pont] hu.

Az alábbi adatokat kérjük feltüntetni a jelentkezéskor: név, telefonszám, e-mail cím, értesítési cím, valamint az a cím, ahova a fát kérik (sarokingatlannál az utcát kérjük jelölje). Telefonon történő jelentkezést nem fogadunk el!

A Környezetvédelmi Iroda a címeket szeptember-október folyamán ellenőrzi, hogy megfelelnek-e az akció feltételeinek, majd írásban értesíti a jelentkezőket a döntésről.

A facsemeték kiszállítására a lombhullás után, október végén, november elején a fagyok beállta előtt kerül sor. Előre meghatározott időpontban szállítjuk őket, melyről a résztvevőket előzetesen a megadott elérhetőségeken értesíteni fogjuk.