ÜLTESSÜNK FÁT!

Faültetési akció 2019

Az Önkormányzat 2019-ben is meghirdeti az őszi lakossági faültetési akciót, melynek keretében igényelhetőek díszfák a lakóház előtti zöldsávba, közterületre, amelyeket az Önkormányzat ingyenesen biztosít.

Az akcióban igényelhető fák tulajdonságai és a pályázási feltételek:

  • Földlabdás példányok igényelhetők
  • Egy cím elé maximum 5 db fa igényelhető
  • A földlabdás fák kiszállításáról a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet gondoskodik
  • A fa ültetési helyét Irodánk dolgozóival lehet egyeztetni (telefonon, e-mail-en, a helyszínen, vagy helyszínrajz segítségével), az igénylőnek a megbeszélt helyen kell kiásni az 1x1x1 méteres ültetőgödröt a megadott határidőig. Amennyiben a helyszínen nem található kellő méretű ültetőgödör, akkor a fát nem tudjuk az igénylőnek átadni!
  • A meghirdetett kiszállítás napján Kerületgazda Szolgáltató Szervezett munkatársai a helyszínre szállítják a kért fát, a támrudakat, illetve a törzsvédő hengert, az ültetés és beiszapolás az igénylő feladata, melyet a szállítás napján köteles elvégezni. Szállításkor az igénylő aláírásával igazolja, hogy a kért fát átvette.
  • Az igényelhető fajták közül választhatnak a lakók, de az Iroda dolgozói változtathatnak az igényelt fajtán indokolt esetben, pl: vezeték alá túl nagy fa igénylése, meglévő egységes fasorba más fajta ültetése, nem elegendő ültetési távolság….
  • A jelentkezések iktatása a jelentkezés sorrendjében történik.

 

A választható fák között szerepel:

  • Hárs, juhar és kőris, melyek nagykoronájú honos fajok, árnyékot adnak, kedvező mikroklímát teremtenek és magas pormegkötő képességgel rendelkeznek.
  • Pirosvirágú vadgesztenye, lepényfa, gömbkőris, csörgőfa, és sárga kőris, gömb ezüsthárs és törökmogyoró, melyek közepes növekedésűek, ezért légvezeték alá is ültethetők, jó várostűrő képességük garantálja, hogy sokáig díszítsék a kerületet.
  • Galagonyafa, díszkörte, alacsony juhar, díszalma és gömb csepleszmeggy, melyek kifejezetten alacsony növekedésűek, és lehetővé teszik, hogy akár nagyon keskeny zöldsáv és alacsonyan húzott vezeték mellett se maradjon fátlan az ingatlan előtti zöldsáv! Ezeket a fákat csak kifejezetten olyan helyre ajánljuk, ahol nagyobb fafaj kiültetése nem megoldható.

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 16.

Jelentkezni lehet írásban: a Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Irodájánál a 1163 Budapest, Havashalom utca 43. címen

vagy e-mailben: kornyezet [kukac] bp16 [pont] hu.

Az alábbi adatokat kérjük feltüntetni a jelentkezéskor: név, telefonszám, e-mail cím, értesítési cím, valamint az a cím, ahova a fát kérik (sarokingatlannál az utcát kérjük jelölje). Telefonon történő jelentkezést nem fogadunk el!

A Környezetvédelmi Iroda a címeket szeptember-október folyamán ellenőrzi, hogy megfelelnek-e az akció feltételeinek, majd írásban értesíti a jelentkezőket a döntésről. A facsemeték kiszállítására a lombhullás után, október végén, november elején a fagyok beállta előtt kerül sor.

Csatolt fájlokMéretKözzétéve
PDF ikon lakossagi_faultetesiakcio_igenylo_lap.pdf275.75 KB2019.08.14.
Microsoft Office dokumentum ikonja faultetesi_akcio_felhivas_2019_honlap.doc228 KB2019.08.15.
Fájl faultetesi_akcio_2019_fafajok_fafajtak.docx3.52 MB2019.08.15.