Ugrás a tartalomra

Felhívás javaslattételre Díszpolgári cím adományozásához

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzata a kerület gyarapodását, továbbfejlődését, értékeinek megőrzését és annak tiszteletben tartását csak az együttmunkálkodó polgárokkal tudja és kívánja megvalósítani.

Az Önkormányzat nagyra becsüli a kerület fejlődésének elősegítésében, szellemi gyarapításában kifejtett kiemelkedő tevékenységet.

Felkérem a kerületi polgárokat, civil szervezeteket és intézményeket, hogy tegyenek javaslatot – a jelölt életútjának leírásával és rövid indokolással ellátva - a 2022. március 15-i nemzeti ünnep alkalmából adományozandó kitüntetésre, címre.

Budapest Főváros XVI. kerület Díszpolgára cím a kerület fejlődése, gyarapodása és hírnevének öregbítése érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenység, avagy példamutató életmű elismerésére adományozható.

Díszpolgári cím adható protokolláris okból, elsősorban hasonló jellegű kitüntetés viszonzására, nem a XVI. kerületben szerzett érdemekért, illetve posztumusz, amennyiben a fent felsorolt érdemeket a kitüntetésre jelölt személy életében nem lehetett megjutalmazni.

Az indítványok beadása: kizárólag a honlapról letölthető űrlapon, zárt borítékban szükséges eljuttatni 2022. január 21-ig a Polgármesteri Hivatal Humán Irodájára (1163 Budapest, Havashalom u. 43.) a Polgármesternek címezve.

Az űrlap letölthető a https://www.bp16.hu/hirek/palyazati-felhivasok fül alatt, valamint személyesen a Polgármesteri Hivatalból kérhető.

A felhívással kapcsolatban további információ kérhető a 401-1510 telefonszámon, a pordan.monika@bp16.hu e-mail címen vagy személyesen a Humán Irodán, a 227. sz. szobában.

A borítékon kérem feltüntetni a

„Budapest Főváros XVI. kerület Díszpolgára” szöveget.

Kovács Péter
polgármester

 

Csatolmány Méret
DiszpolgarAdatlap_vegleges.docx (92.7 KB) 92.7 KB
DiszpolgarFelhivas_2022.pdf (58.17 KB) 58.17 KB
Hír kategória
Közzétéve
2021. 12. 01. - 15:00
Utoljára szerkesztve
2021. 12. 01. - 15:19