Ugrás a tartalomra

Kovács Péter polgármester összefoglalója a január 22. és február 4. közötti eseményekről

Polgármester úr szokásos beszámolójából (január 22. – február 4.) a következőket tudhattuk meg:

Polgármester úr sajnos egy hétig karanténban volt, így a beszámoló kivételesen az elmúlt két hetet öleli fel.

- A január havi testületi ülésen döntöttek a tavaszi virágültetési akció bevezetéséről, melynek keretében egy kétezer forintos, ún. tavaszi virágültetési csomagot igényelhetnek a kerületi lakosok. A csomag 1db virágtálca, amely vegyesen tartalmaz összesen 6 db virágos és fűszernövényt.

- Beadásra kerültek a 2022. évi útépítési pályázatok.

- Létrehozták a Szentmihályi Bölcsődéért Alapot. Ez az önkormányzat költségvetésében elkülönített alap kifejezetten azt a célt szolgálja, hogy Szentmihályon is legyen bölcsőde.

- A testület továbbá döntött arról is, hogy ingyenesen adnak területet a Magyar Állam számára ahhoz, hogy ott kézilabda-munkacsarnok létesüljön.

- A Fővárosi Közgyűlés elfogadta azt a XVI. kerületi javaslatot, hogy Torma Zsófiáról, az első magyar régésznőről egy sétányt nevezzünk el.

- 90. születésnapja alkalmából köszöntötte Gajdos Andrásnét polgármester úr. Isten éltesse az ünnepeltet!

- Átadásra került az Ostoros út 2 kiépített szervizútja. Mindezidáig mindkét oldalon csupán földúton lehetett megközelíteni a lakóházakat, azonban most önkormányzatunk - átvállalva a feladatot a Fővárosi Önkormányzattól - a lakók komfortérzetének javítása érdekében kiépítette az utakat.

- A kerületi oltópontunkon is folytatódik az oltási akció a csütörtöki, a pénteki, valamint a szombati napokon. Az akció keretében előzetes regisztráció nélkül is lehet oltakozni.

-Elkészült az önkormányzat „Iránytű” című, az iskolaválasztást segítő kiadványa, melyben minden kerületi óvodáról és iskoláról szerepelnek tudnivalók.