Ugrás a tartalomra

Kovács Péter polgármester összefoglalója a március 5. és 11. közötti eseményekről

Polgármester úr szokásos heti beszámolója a március 5. és a március 11. közötti eseményekről.

- Nőnap alkalmából a héten ünnepeltük a hölgyeket, lányokat, asszonyokat! A hivatalban a kolléganőket, míg Szatmáry Kristóf képviselő úrral az idősklubok hölgytagjait köszöntöttük.

- A munkálatok nem állnak meg… A héten átadtuk a Körvasút sor elkészült szakaszát, ami a bevezetett változtatásoknak köszönhetően biztonságosabb is lett!

- Szintén a Körvasút sorhoz kapcsolódik egy másik eseményünk is. Sajtótájékoztatót tartottunk a tervezett vasút alatti különszintű átjáróról. Remélem, eredményes lesz a közbeszerzési eljárás, és hamarosan a tervezés is megindulhat.

- 100 éves születésnapja alkalmából voltam a nagyon jó egészségnek örvendő Erzsi néninél! Hosszú életére visszatekintve, házmesteri munkájára a legbüszkébb, amikor sok-sok embernek intézte minden gondját-baját. Isten éltesse erőben, egészségben!

- Nagyszabású ünnepség keretében adott át állami kitüntetéseket Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár a Kertvárosi Vívópalotában. Decsi András a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetésben, míg dr. Decsi Tamás Magyar Arany Érdemkereszt díjazásban részesült. Elképesztően büszkék vagyunk!

- Utolsó útjára kísértük Molnár V. József díszpolgárunkat. Emlékét a legnagyobb tisztelettel őrizzük!

- Március 15-éhez közeledve, sor került a szokásos cinkotai emléksétára is. Felemelő összejövetel volt.

- A székely szabadság napja alkalmából közösen emlékeztünk Izsák-Székely Lóránttal, Csíkszentmihály polgármesterével.

- Jó hír, hogy a koronavírus-helyzet egyre inkább javulóan van a XVI. kerületben is! De kérem, a jövőben is vigyázzunk egymásra!