A Mikulással közösen adtuk át a megújult Hársfa utcai játszóteret

Lezárultak a kerületben a 2016-os évre tervezett játszótér felújítások. A Hársfa utcai beruházás célja az volt, hogy a régi rossz állapotban lévő játszótéri eszközöket lecseréljük. Egy hajó formájú mászókát és további 6 eszközt telepített az önkormányzat a játszótérre egy napvitorlával árnyékolt homokozóval együtt.

Megépült a kerület első zenepavilonja

Átadásra került a minden szegletében megújult Mátyás király tér. Új zöldfelület és díszburkolatú sétány épült. A Mátyás király szobor díszvilágítást kapott és megépült a kerület első zenepavilonja. A beruházás mértéke (a park melletti utak és parkolók építésével együtt) 130 millió forint. Az átadó ünnepségen Kovács Péter polgármester és Ács Anikó a körzet képviselője köszöntötte a megjelenteket.

Újabb helyi egészségügyet érintő beruházások valósultak meg a Kertvárosban

November 10-én, ünnepélyes keretek között átadásra került, az idén nyáron megszépült Délceg utcai gyermekorvosi rendelő. Az épületet teljesen felújította és akadálymentesítette a XVI. kerületi Önkormányzat. A rendelőt hőszigetelték, kicserélték a nyílászárókat, a vizesblokkot, a fűtési és villamos hálózatot. És nem utolsó sorban a környezettudatosság jegyében napelemeket szereltek fel az épületre, amelynek segítségével jelentős összeget megspórolhatnak az orvosok az áramszámla költségeiken. A beruházás mértéke közel 90 millió forint volt.

A Napsugár Óvoda Ágoston Péter utcai telephelyét felújítottuk

A Fejlődő Kertváros Program keretében 2016-ban a Napsugár Óvoda Ágoston Péter utcai Vadvirág 2. telephelye került felújításra. Augusztus végén már birtokba vehették a gyerekek az óvodát, azonban az intézmény ünnepélyes átadójára október 27-én került sor. Az átadó ünnepségen a gyerekek egy táncos műsorral fejezték ki köszönetüket kerületünk vezetésének a megújult épületért. A felújítás során kicserélték a nyílászárókat és a teljes fűtési és elektromos hálózatot, ezen kívül szigetelték a tetőt és az oldalfalakat.