Semmelweis-nap

Dr. Semmelweis Ignác születésnapja, július 1-je, a magyar egészségügy napja. A XVI. Kerületi Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat (KESZ) az évforduló alkalmából ünnepi gyűlést tartott a Jókai út 6. szám alatti irodaházban a Szakrendelő dolgozói részvételével, ahol visszatekintettek az elmúlt évre, kitüntették a kerület legelkötelezettebb egészségügyi dolgozóit, és néhány szó esett a jövőről is.

Az ünnepi gyűlés a Himnusz elhangzását követően a Rácz Aladár Zeneiskola növendékeiből álló, Tomhauser Noémi zenepedagógus által vezetett Harmónia Csellóegyüttes műsorával kezdődött.

Egyedülálló emlékmű épül a kerületben a reformáció 500. évfordulójára

A XVI. kerületben áll majd Magyarország legnagyobb szoborcsoportja

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Szatmáry Kristóf, a XVI. és a XIV. kerület országgyűlési képviselője és Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere július 4-én közösen tette le annak a nagyszabású emlékműnek az alapkövét, amelyet október 29-én a reformáció emlékéve alkalmából, az állami rendezvénysorozat részeként avatnak majd fel.

Gyógypedagógiai hálózat alakul a Kertvárosban

2017. szeptember 1-jétől gyógypedagógiai hálózat létesül a XVI. kerületi óvodákban. Az újonnan felvett szakemberek bemutatása során dr. Csomor Ervin alpolgármester elmondta, hogy minőségi ugrást szeretnének elérni a kiemelt figyelmet igénylő, sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek ellátása területén. A hálózat működéséért a Margaréta Óvoda lesz felelős a hálózat székhelye pedig az Árpádföldi Közösségi Házban lesz.

Kibővült az Erzsébetligeti uszoda strandja

Az idei tanév utolsó napján, a Budapesti Diáksport Szövetség, CSIVIT játékos tornavetélkedőjén győztes kerületi diákok boldogan vették birtokba a megújult Erzsébetligeti uszoda strandját. A június 17-én megnyíló kibővített strandot, ma délelőtt adta át Kovács Péter polgármester és Szatmáry Kristóf parlamenti képviselő a sajtó jelenlétében. A strandra látogatók szombattól egy új 132 m2-es gyerekmedencét, egy 1,45 méter mély hullámmedencét és három csúszdát használhatnak. A parkoló 42 új férőhellyel gazdagodott valamint mosdóval és egy büfével.

Kerületi pedagógusokat köszöntöttünk!

Június 8-án Pedagógus nap alkalmából köszöntötte önkormányzatunk a kerületi pedagógusokat. Kovács Péter polgármester, Szatmáry Kristóf parlamenti képviselő, dr. Csomor Ervin és Szász József alpolgármesterrel, illetve Kovács Katalin KLIK tankerületi igazgatója átadták a díszdiplomákat, valamint megköszönték a nyugdíjba vonulók munkáját. Rubin oklevélben részesültek Gersy Tamásné és Herczeg Gyuláné vasoklevélben pedig Anker Antal, Gyüre Ferencné, Kovács Józsefné, Nagy Károlyné, Dr. Farkas Pálné, Szabó Lászlóné.

Következő események

2017. augusztus 20. vasárnap