Milliárdos állami támogatással bővül a Jókai utcai szakrendelő

Milliárdos állami támogatással bővül a Jókai utcai szakrendelő jelentette be Szatmáry Kristóf, a kerület országgyűlési képviselője és Kovács Péter polgármester, január 8-án egy sajtótájékoztató keretében. A sajtótájékoztatón részt vett Dr Ónodi-Szűcs Zoltán, egészségügyért felelős államtitkár.

2017-ben közel 700 millió forintot költött az önkormányzat útfelújításra a Kertvárosban

Befejeződtek a 2017-es évre tervezett útfelújítások a kerületben, jelentette be ma délelőtt Kovács Péter polgármester, Antalóczy Csaba, a körzet képviselője és Szatmáry László, a Kerületfejlesztési és Üzemeltetési Bizottság elnöke egy sajtótájékoztató keretében. A Fejlődő Kertváros III „Még 40 utat építünk” program részeként az idei évben 16 útszakasz újult meg és további két új útszakaszra szerződött már le az önkormányzat, amelyek jövőre valósulnak meg.

73 új férőhellyel bővült a Mátyásföldi Fecskefészek Óvoda

A Fejlődő Kertváros Program keretében, 2017-ben a Mátyásföldi Fecskefészek Óvoda Baross Gábor utcai telephelyének régi épület szárnya került felújításra. Megújult három csoportszoba, a szobákhoz kialakításra kerültek vizesblokkok és öltözök, ez 73 gyermek ellátását biztosítja. Ezen kívül megszépült még az óvoda tornaterme is. Az akadálymentesítés jegyében pedig egy háromállomásos személylift került beépítésre. Új elektromos és tűzjelző rendszer létesült, a tetőszerkezetet is teljes egészében kicseréltél.

Újabb egészségügyi fejlesztés a XVI. kerületben

Az Egy háziorvosi rendelő felújítási program keretében idén a Centenáriumi sétányon működő felnőtt- és gyermek háziorvosi rendelő szépült meg, amelynek ünnepélyes átadóját december 5-én tartották.

Mindkét épületet felújította és akadálymentesítette a XVI. kerületi Önkormányzat. A rendelőket hőszigetelték, kicserélték a homlokzati nyílászárókat, a vizesblokkot, a fűtési és villamos hálózatot. Klimatizálták valamennyi helyiséget, a gyermek és védőnői szolgálatnál, valamint a betegvárót és az irodákat teljesen újrabútorozták.

Következő események

2018. január 22. hétfő

Domján József 110 kiállítás

2018. január 23.
2018. február 3.