Ugrás a tartalomra

Félútjához ért a Jókai úti Szakrendelő felújítása és bővítése

Február 3-án Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő és Kovács Péter polgármester megszemlélte a Jókai úti szakrendelő új szárnyának munkálatait, tájékozódtak arról, hogyan halad az építkezés. Minden szinten végigsétáltak, megtekintették az épület jelenlegi készültségét és a már befejezett munkák minőségét. Egyelőre az egyes helyiségeket még nehéz azonosítani azokkal a funkciókkal, amelyeket be fognak tölteni, hiszen a kivitelezés még csak félidejénél tart.

Kérdésünkre válaszolva Szatmáry Kristóf arról számolt be, hogy az épület jelenlegi készültsége megfelel a beruházás ütemtervének, a vírushelyzet semmilyen késedelmet nem okozott a munkálatokban. A kivitelezés egy évvel ezelőtt kezdődött, és talán elmondhatjuk, hogy a nehezén túl vagyunk. Megtörtént az emeletek ráépítése a régi gyerekrendelőre, felépült a lépcsőház és a liftakna, helyükön vannak a külső nyílászárók, így az időjárás már nem befolyásolhatja a haladást. A helyiségeket végigjárva azonban látszik, hogy még sok munka van hátra a használatbavételig. Egyelőre a legtöbb helyiségben csupasz falak, a belőlük kiálló kábelvégek, építőanyagok, gépek és néhol a mennyezeten gipszkarton táblák rögzítésére szolgáló fémvázak jelzik, hogy az építkezés még csak félidejénél tart. Ugyanakkor több helyiségben fönt van már a csempe és a radiátorok, ahol már végleges borítást kapott a járófelület, ott gondosan letakarták, és a gépészet is az ütemtervnek megfelelő állapotot mutat.

Kovács Péter polgármester a kivitelezőknek mondott köszönetet, akik már nem ismeretlenek a Kertváros lakói előtt, hiszen már többször is felhívták magukra a figyelmet színvonalas munkájukkal. Köszönetet mondott Szatmáry Kristófnak is, mert az ő közbenjárásának köszönhetően 1,5 milliárd forintot kapott az Önkormányzat az államtól a Szakrendelő munkálataira, így ezzel az összeggel kiegészülve már 2,1 millió forintból gazdálkodhatott a tervező és a kivitelező.

A XVI. Kerületi Újság legfrissebb száma: https://www.bp16.hu/hirek/keruleti-ujsag/202103-szam-20210210