Ugrás a tartalomra

Elindult a Kerületgazda időseket segítő szolgálata

A Kerületgazda Szolgáltató Szervezet új szolgáltatással segíti a XVI. kerületi időseket a ház körüli teendők ellátásában. Külön erre a célra vásárolt autó és egy újonnan alakult csapat is rendelkezésükre áll a feladatok elvégzéséhez.

A szolgáltatás ingyenes minden 65 év feletti, XVI. kerületben élő lakosnak, aki legalább 2 hete, vagy még egyáltalán nem vette igénybe a szolgáltatást, továbbá nincs vele egy háztartásban élő rokona, aki a munkát el tudná végezni.

A munkavégzés időtartama maximum 90 perc alkalmanként.

Az igénylés és az időpont egyeztetés telefonon kizárólag munkaidőben (H-CS: 8:00-16:00; P: 8:00-13:00) a +36 20 539 6879 telefonszámon történik.

A Kerületgazda az időpont-változtatás jogát fenntartja, erről a munkavégzés előtt 24 órával telefonon értesítik az érintettet.

A szolgáltatás körébe tartozik: ároktisztítás; fűnyírás; sövénynyírás; metszés; járda takarítás; tűzifa darabolása, hasogatása; ágvágás (maximum létra magasságig); eresztisztítás (maximum létramagasságig); szemét összeszedés; kisebb karbantartási feladatok (anyagot nem igénylő).