Ugrás a tartalomra

Új megállók kerülhetnek a Körvasútra

A Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiában foglaltak szerint a Budapest Fejlesztési Központ elindítja a pesti körvasúti megállók tervezését.

Ezek megépítése szükséges ahhoz, hogy a X., XIV., XV., XVI. kerületekben élők is használhassák a vasutat városi közlekedésre, hogy gyors, közvetlen kapcsolathoz jussanak a belváros vagy éppen Óbuda, az északnyugati és a keleti agglomeráció felé.

Hétfőn erről tartott sajtótájékoztatót Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere, Szatmáry Kristóf, országgyűlési képviselő és Vitézy Dávid, Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója.

A BFK által a következő napokban ír ki egy tervezési tendert, amely a következőket fogja tartalmazni:

  • Új vasúti megállóhely tervezése az Egyenes utcai lakótelepnél a Kerepesi útnál, ahol a jövőben közvetlen átszállási lehetőség nyílik majd a vonatokról a H8-as gödöllői és H9-es csömöri hévre. A HÉV-ek fejlesztésének tervei itt új megállókkal számolnak ezeken a vonalakon
  • Új peronok létesítésével az utasforgalom előtt zárt Rákosszentmihály vasútállomás forgalomba helyezése
  • Az Újpalotánál létesült peronok meghosszabbítása, hogy csatolt FLIRT szerelvényt is fogadni tudjanak
  • Új vasúti megállóhely Pestújhelyen, a Kolozsvár utca keresztezésénél, ahol át lehet majd szállni az 5-ös, 124-es, 125-ös buszokra és a 62-es, 69-es villamosokra