Ugrás a tartalomra

A XVI. kerületi Önkormányzat december 16-i tájékoztatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

dec_16_tajekoztato
dec_16_tajekoztato2

A koronavírus-járvány negyedik hulláma szerte Magyarországon, így a Fővárosban és a kerületünkben is stagnáló, enyhén csökkenő tendenciát mutat. A Magyar Kormány a koronavírus-járvány megfékezése érdekében november 1-jei hatállyal az 597-599/2021. (X. 28.) Korm. rendeletekkel, illetve november 20-i hatállyal a 633/2021. (XI.18.) Korm. rendelettel a következő intézkedéseket hozta:

- közösségi közlekedési eszközökön, a pályaudvarokon és a nagyközönség által látogatott zárt terekben kötelező a maszkhasználat,

- az önkormányzatok és a munkáltatók számára lehetővé tette, hogy a munkavállalók biztonsága érdekében előírják a SARS-CoV-2 koronavírus elleni védőoltás kötelező igénybevételét a foglalkoztatottak számára,

- az egészségügyi és szociális intézmények maguk dönthetnek a látogatási tilalom elrendeléséről.

A házi orvosi praxisok december 16-i adatszolgáltatása alapján jelenleg kerületünkben 360 fertőzöttről van tudomásunk, melyből 89 gyermek.

Az Észak-Pesti Tankerületi Központ tájékoztatása szerint december 16-án tantermen kívüli, digitális munkarendet 10 iskola 13 osztályában rendelt el az Operatív Törzs.

Az önkormányzat által fenntartott óvodákban december 16-án 2 óvoda 3 csoportjában van karantén és rendkívüli szünet, míg bölcsődékben 2 csoport van karanténban. 2 bölcsődei és 3 óvodai dolgozó igazolt Covid fertőzött.

Az önkormányzat november 2-tól a rászorulók számára a közösségi közlekedési eszközök igénybevételéhez biztosít 5 darab orvosi maszkot, melyet a bkkmaszk@bp16.hu e-mail címen igényelhetnek, nevük, lakcímük és telefonszámuk megadásával. A maszkokat lakóhelyükre szállítjuk.