Ugrás a tartalomra

A XVI. kerületi Önkormányzat december 4-i tájékoztatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

A koronavírus-járvány második ütemének terjedése szerte Magyarországon, így a Fővárosban és a Kerületünkben is felgyorsult. A Magyar Kormány a koronavírus-járvány megfékezése érdekében a november 4. naptól ismét veszélyhelyzetet hirdetett ki 478/2020. (XI.3.) számú rendeletével.

A védekezés sikere, valamint a koruk, egészségügyi állapotuk miatt különösen veszélyeztetett honfitársaink védelme érdekében a Kertváros Önkormányzata nyomatékosan kéri, hogy a járványügyi szabályokat mindenki tartsa be:
▶️ a tömegközlekedési eszközökön és zárt térben, illetve az előírt közterületeken viseljen maszkot,
▶️ tartsa be a 1,5 méteres védőtávolságot,
▶️ rendszeresen használjon kézfertőtlenítőt,
▶️ tartsa be az este 8 és hajnali 5 óra közötti kijárási tilalmat,
▶️ figyeljünk a nyugdíjasok idősávjára a kijelölt üzletekben, a Sashalmi Piacon nincs idősáv,
▶️ és ha a betegség jeleit észleli önmagán, vagy a hozzátartozóin, haladéktalanul forduljon orvoshoz!

A házi orvosi praxisok december 4-i adatszolgáltatása alapján jelenleg kerületünkben 2️⃣9️⃣4️⃣ fertőzöttről van tudomásunk.

Az Észak-Pesti Tankerületi Központ tájékoztatása szerint december 3-án tantermen kívüli, digitális munkarend 4️⃣ iskola 9️⃣ osztályában folyik. Rendkívüli szünet 2️⃣ iskola 3️⃣ osztályában van. A XVI. kerületben 6 iskolában 2️⃣9️⃣ fő tanuló, valamint 9 iskolában 3️⃣4️⃣ fő pedagógus, továbbá 5 iskolában 9️⃣ fő nem pedagógus munkakörben alkalmazott igazolt Covid-19 fertőzött.

Az önkormányzat által fenntartott óvodák közül december 3-i információk szerint Sashalmi Manoda Óvoda Mátészalka utcai telephelyén 1️⃣ csoportra december 10-ig, a Mátyásföldi Fecskefészek Óvoda Baross Gábor utcai telephelyén 3️⃣ csoportra december 12-ig, míg a Napsugár Óvoda Ágoston Péter utcai telephelyén 2️⃣ csoportra december 13-ig rendeltek el rendkívüli szünetet. 6 óvodában 1️⃣5️⃣ dolgozó, míg az Egyesített Bölcsődében 1️⃣ dolgozó igazolt Covid-19 fertőzött.
A számadatok már tartalmazzák az országos tesztelés második heti eredményeit.

A Kertváros Önkormányzata és intézményei mindent megtesznek a koronavírus elleni védekezésben, azonban az eredményekhez szükség van a lakosság együttműködésére is.

2020. december 4.

Kovács Péter

polgármester