Ugrás a tartalomra

A XVI. kerületi Önkormányzat újabb, június 8-i tájékoztatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

A XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT

ÚJABB, JÚNIUS 8-I TÁJÉKOZTATÓJA

A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNNYAL KAPCSOLATBAN

A Magyar Kormány veszélyhelyzetet hirdetett ki a március 11-én 15 órától hatályba lépett 40/2020. (III.11.) számú rendeletével. Önkormányzatunk saját hatáskörében a koronavírus terjedését megelőzendő és a kijárási korlátozás feloldására tekintettel, az eddig elrendelt intézkedéseken túl a következő újabb intézkedéseket vezeti be, valamint az alábbi ellátásokat biztosítja:

Június 15-től helyreáll a járvány előtti rend a Polgármesteri Hivatal működésében. A személyes ügyintézés előzetes bejelentkezéshez kötöttsége megszűnik, az irodák munkaidőben a korábban megszokott rend szerint fogadják az ügyfeleket.

Az ügyfelek és a dolgozók egészségének védelme érdekében viszont továbbra is kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszk viselése, valamint a bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítő használata.

A fenti intézkedések visszavonásig, illetve a jelzett időpontig érvényesek.

Jelenleg kerületünkben 3 fertőzöttről van tudomásunk, 1 ember elhunyt, 18 pedig felgyógyult a betegségből. 42 kerületi lakos hatósági házi karanténban van, míg 287 főnek tünetmentesen lejárt a karantén időszaka.

Az eddigi intézkedéseket a kerület vezetése megelőző jelleggel hozta meg. A XVI. kerületi Önkormányzat és intézményei mindent megtesznek a koronavírus elleni védekezésben az Operatív Törzs iránymutatásainak megfelelően, azonban az eredményekhez szükség van a lakosság együttműködésére is.

Megkérek minden Kertvárosban élő polgárt, hogy kövesse az előírásokat és vigyázzon saját maga, szerettei és különösen az idősek egészségére!

2020. június 8.                                                                     

 

Kovács Péter polgármester