Ugrás a tartalomra

A XVI. kerületi Önkormányzat újabb, május 21-i tájékoztatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

koronavírus tájékoztatás 2020_05_21
koronavírus tájékoztatás 2020_05_21

A Magyar Kormány veszélyhelyzetet hirdetett ki a március 11-én 15 órától hatályba lépett 40/2020. (III.11.) számú rendeletével. Önkormányzatunk saját hatáskörében a koronavírus terjedését megelőzendő és a kijárási korlátozás feloldására tekintettel, az eddig elrendelt intézkedéseken túl a következő újabb intézkedéseket vezeti be, valamint az alábbi ellátásokat biztosítja:

Bölcsőde, óvoda:

 • Június 2-tól a bölcsődék és az óvodák ismét a veszélyhelyzet előtti rend szerint működnek.
 • Az óvodai, bölcsődei ellátás egész nyáron folyamatos lesz, hogy ezzel is segítsük a szülőket, valamint a magyar gazdaság talpra állítását.

Nyári tábor:

 • Idén is lesz Kertvárosi Nyári Napközis Tábor június 15-től.
 • A koronavírus járvány miatt munkájukat elvesztő szülők gyermekei legfeljebb 3 hétig ingyen vehetnek részt a nyári táborban, erre az időre csupán az étkezési költséget kell megtéríteni.

Egészségvédelem:

 • A 70 év fölötti kerületi lakosok számára továbbra is kedvezményes áron 1.000 forintért biztosítunk egységcsomagot, melynek tartalma: 1 kg liszt, 1 kg kristálycukor, 1 liter olaj, 2 csomag száraz tészta.
 • A 70 év fölötti kerületi lakosok ellátásáról (bevásárlás, gyógyszerkiváltás, csekkbefizetés stb.) szükség szerint továbbra is gondoskodunk.
 • Az igényeket mindkét esetben a 8-20 óra között hívható 06-20-940-76-52 telefonszámon vagy a 0-24 órában elérhető kabinet@bp16.hu email címen fogadjuk.
 • A boltokban és a piacon fenntartjuk az idősek számára kijelölt idősávot. Szombatonként a piacon a 65 év felettiek délelőtt 10 és 12 óra között vásárolhatnak, a hét többi napján, valamint a boltok esetében az egész héten, továbbra is 9 és 12 óra között.
 • Bevásárláshoz, tömegközlekedéshez továbbra is ingyenesen igényelhető egészségügyi maszk az Önkormányzatunktól a bkkmaszk@bp16.hu e-mail címen név, lakcím és telefonszám megadásával. 

Szabadidő:

 • Az időjárástól függően az Erzsébetligeti strand Pünkösd környékén nyit, az uszoda egyelőre nem látogatható.
 • A Kertvárosi Tanyaudvar bővítés alatt áll. Nyitása az építési munkálatok befejezése után várható.

A fenti intézkedések visszavonásig, illetve a jelzett időpontig érvényesek.

Jelenleg kerületünkben 5 fertőzöttről van tudomásunk, 1 ember elhunyt, 14 pedig felgyógyult a betegségből. 53 kerületi lakos hatósági házi karanténban van, míg 191 főnek tünetmentesen lejárt a karantén időszaka.

Az eddigi intézkedéseket a kerület vezetése megelőző jelleggel hozta meg. A XVI. kerületi Önkormányzat és intézményei mindent megtesznek a koronavírus elleni védekezésben az Operatív Törzs iránymutatásainak megfelelően, azonban az eredményekhez szükség van a lakosság együttműködésére is.

Megkérek minden Kertvárosban élő polgárt, hogy kövesse az előírásokat és vigyázzon saját maga, szerettei és különösen az idősek egészségére!

 

2020. május 21.                                                                   

 

Kovács Péter

polgármester