Ugrás a tartalomra

Kovács Péter polgármester összefoglalója a január 15. és 21. közötti eseményekről

Polgármester úr szokásos heti beszámolójából (január 15. – január 21.) a következőket tudhattuk meg:

- Felavattuk a Sashalmi sétányon elhelyezett német emlékművet, mely a kitelepített németeknek állít emlékművet. Az emlékmű egy 6 részes emlékműsorozatnak a kezdete mely 1000 éves magyar-német együttélésnek állít emléket.

- Kovács Péter polgármester és Ács Anikó alpolgármester átadták a felújított Borotvás, Hunyadvár és Enikő utcát. Továbbá beszámolt a Jókai lakótelep felújítások jövendőbeli terveiről.

-A koronavírus járvány nagyon gyorsan terjed. Az védekezést elősegíti az oltás, ne feledjék, minden csütörtökön és pénteken az Erzsébetligeti tüdőgondozó épületében van oltópont, ahol előzetes bejelentkezés nélkül fel lehet venni az oltást.

- Elkapták a vasárnap este emberölést elkövető gyanúsítottat, aki beismerő vallomást tett. Valószínűleg rövid bírósági procedúrát követően börtönbüntetésben részesül. A rendőrség nyilatkozata alapján nagyban segítette a nyomozást a térfigyelőkamera-rendszer, melynek köszönhetően nyomon tudták követni a gyilkost.

- Nagy Gábor 90 éves lakost köszöntötte Ács Anikó alpolgármester születésnapja alakalmából. Isten éltesse Gábor bácsit ez úton is!

- Csatlakozott a jégpályák éjszakájához a Mátyásföldi jégcsarnok. Szombaton este 20-24 óráig volt lehetőség a kertvárosban is korcsolyázni.