Ugrás a tartalomra

90 éves lett Gróf Ferencné

Kilencvenedik születésnapja alkalmából, kedves ismerősként köszöntötte ma Gróf Ferencné Rózsika nénit alpolgármesterünk, Szász József, aki az ajándékokkal együtt természetesen mindannyiunk jókívánságait is tolmácsolta az ünnepeltnek. 

Az elképesztően fiatalos Rózsika néni jókedvűen, megannyi szórakoztató történettel készülve, süteményektől roskadozó asztallal várta látogatóit.

Megtudtuk, hogy Cinkotán született, édesapját nagyon korán, öt és fél évesen elvesztette, sajnos nagyon sokat éhezett gyerekkorában.

Szakácsnő volt, most is imádja a magyaros, húsos ételeket, unokáinak akár egy kiló lisztből is süt palacsintát. Még azt is elmesèlte, hogy holnap ebèdre csülkös bablevest tervez, vasárnap pedig mindenképpen elmegy a templomba születésnapja alkalmából hálát adni a Jóistennek. 

A mai napig nagyon aktív, bár sok-sok gyógyszert szed, a család elmondása alapján soha nem panaszkodik.

74 évesen ült először repülőn, egyenesen Finnországba utazott. A repülés minden pillanatát imádta, egyáltalán nem félt, sőt még egy világlátott, hét nyelven beszélő udvarlója is akadt a (rózsaszín) fellegek között. 

A családi anekdotákból pedig kiderült, szerinte az a hosszú élet titka, hogy nagyon udvarias, és mindenkit maga elé enged… 

A Jóisten éltesse és tartsa meg ilyen jó kedélyűen még nagyon-nagyon sokáig! Boldog születésnapot!