Fésűs Károly bácsi köszöntése

Kovács Péter polgármester Dobre Dániel önkormányzati képviselő társaságában köszöntötte Fésűs Károlyt, aki karácsonykor ünnepelte 90. születésnapját.
 
Károly bácsit a Jézuska hozta, hiszen december 24-én éjjel 11 óra 30 perckor született Móron. Egy héttel később visszaköltöztek Székesfehérvárra. Ott végezte az elemi iskolát, majd beiratkozott a gimnáziumba. 1946-ban munkába állt a MÁVAGBAN. 1947-ben felvették a Budapesti Műszaki Egyetemre, ahol akarata ellenére az építészmérnöki karra irányították, pedig ő gépészmérnök szeretett volna lenni. Majd 40 hónap katonai szolgálat következett, amely 1954 februárjában ért véget. Visszament a MÁVAGBA, ahol volt anyagbeszerző, technológus, művezető, műszaki titkár. Közben elvégezte az Autóközlekedési Technikumot, ahonnan ismét a Műszaki Egyetemre vezetett az útja, annak is a híres Jurek-tanszékére, ahol  Jurek Aurél, a Csepel Művek egykori műszaki vezérigazgatója volt a tanszékvezető tanár, és az autó-motor témakört oktatták egyetemi szinten. Ezzel a képzettséggel helyezkedett el 1966-ban a MÁV autófuvarozási főnökségén, ahol egészen nyugdíjazásáig üzemmérnöki munkakörben dolgozott. Rosszul tűrte a nyugdíjas éveket, és elsősorban a szerény nyugdíja kiegészítése céljából még 19 évig dolgozott tovább. Négy évig volt szállodai portás, újabb négy évig a BVSC-uszodában úszómester, majd 11 évig az egyik Opel kirendeltségen művezető. 61 év munkaviszonya alatt egyetlen napot sem volt betegállományban. 
Először 1964-ben nősült meg, majd 1985-ben elvált. Ebből a házasságból két gyermekük született, Péter és Orsolya.
Sorsába beletörődve úgy gondolta, másodszor már nem nősül meg, de egy nyugdíjas rendezvényen összeismerkedett egy szintén elvált hölggyel, aki a második felesége lett, és mai napig a társa.
Úgy gondolja, hogy a hosszú élet titka az egészséges életmód, és a sok mozgás. Korán kel, mos, főz, takarít, bevásárol. Sokat olvas, és keresztrejtvényekkel, valamint sakkozással tartja karban korához képest kitűnő szellemi állapotát. Megőrizte jókedvét, humorát, amit a következő mondat is bizonyít: a sakk automatát olyan nehézségi fokra állítom, hogy ne győzzek mindig, nehogy a gépnek elmenjen a kedve a játéktól. 
Legyen így a jövőben is, Isten éltesse Károly bácsit még nagyon sokáig!