Ugrás a tartalomra

Muri Árpádné köszöntése

Muri Árpádné is 90. születésnapját ünnepelte, akit szintén Kovács Péter polgármester köszöntött. Gizi néni a Hódmezővásárhely környéki tanyavilágban született. Már nagyon fiatalon megismerkedett a kemény mezőgazdasági munkákkal és az állattartással. Élete első két évtizede csak szenvedést, bizonytalanságot hozott. Libapásztorság, kapálás, és véget nem érő ház körüli munkák töltötték ki a napjait. A tanyán rettegték végig a II. világháborút, közben keményen dolgoztak, munkájuk eredménye pedig sokszor megsemmisült.

Az ünnepelt 20 évesen új életet kezdett, és a fővárosba költözött munkát keresni. Néhány év cselédség után talált rá a Kerepesi úti autószervizre, ahol 30 évig dolgozott, onnan is ment nyugdíjba. Közben azonban a tanyasi örökséget sem felejtette el, mert kis kiegészítésként állatokat is tartott.

Gizi néni 1952-ben kötött házasságot. Két lányuk született, de sajnos már mindketten elhunytak, és férjét is régen elvesztette. Mégsem maradt egyedül, öt unokája, hét dédunokája és egy ükunokája is van. 

Az ünnepelt ma már nem jár bevásárolni, de ha a közelben lakó unokája beszerzi a hozzávalókat, sütni, főzni még mindig nagyon szeret és tud is. Ezen kívül a tévénézés jelent szórakozást számára. A sok megpróbáltatás emlékét cipelve, ám mégis békésen telnek napjai, és reméljük, ez így marad a jövőben is. Isten éltesse még nagyon sokáig!

XVI. Kerületi Újság