Ugrás a tartalomra

Pölhe Józsefné köszöntése 90. születésnapja alkalmából

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte Pölhe Józsefné Klárika nénit Szász József alpolgármester, aki a virág és ajándékkosár mellett átnyújtotta az ünnepeltnek a miniszterelnök jókívánságait tartalmazó emléklapot is.

Klárika néniék nyolcan voltak testvérek, így egészen fiatalon, már tizenhat évesen férjhez ment. 1967-ig Gödöllőn élt, de az Auras cinkotai gyárában kezdett el köszörűsként dolgozni, majd az üzem vevőszolgálatára helyezték át, később nyugdíjba is onnan ment. Klárika néni nagyon szeretett kertészkedni, imádja a virágokat, őszinte sajnálatára azonban ma már lábai nem bírják a kinti munkát. Mindennapjait főleg olvasással tölti, mivel a fiáék az emeleten laknak, így sokat segítenek neki a mindennapokban.

Mint elmesélte, terjedelmes család veszi körül, hiszen két gyermeke mellett, öt unokája, négy dédunokája és egy kilenchetes ükunokája is van. Sőt, nemrég érkezett a jó hír, hogy a gólya egy újabb dédunokával örvendezteti meg hamarosan a kiterjedt famíliát. Ahogy megtudtuk, a rokonság március 15-én családi összejövetelt tart Klárika néni tiszteletére, a „forradalmi hevületben” megtartott ünneplésen több mint húszan köszöntik fel a születésnapost.

A köszöntés végén nem maradhatott el az állandó kérdés sem, jelesül hogy mi a hosszú élet titka, ám a válasz Klárika néni előtt is rejtély egyelőre. Így abban maradtak az alpolgármesterrel, hogy öt év múlva visszatérnek a kérdésre.