Ugrás a tartalomra

Kovács Péter polgármester összefoglalója az október 29. és november 5. közötti eseményekről

Polgármester úr beszámolója arról, hogy milyen fontos események történtek a héten (2021.10.29 - 2021.11.05.):
 

-A Babahordozó Napokon a kertvárosi, kisgyereket nevelők találkoztak az Erzsébetligeti Színházban, s hagyományosan Kovács Pétert kérik meg, hogy vegyen részt a tombolasorsoláson. A tombola nyereményét mindig egy rászoruló kerületi családos kapja. Ez most sem volt másképp, s több mint 200 ezer forintot sikerült a tombola bevételéből odaadni egy nagycsaládos anyukának.
-Kormányrendelet született annak kapcsán, hogy a koronavírus járvány megfékezés érdekében az önkormányzatoknak, kifejezetten a polgármestereknek, illetve a különböző intézményeknek, cégek vezetőinek lehetősége van arra, hogy elrendelje bizonyos munkakörökre vonatkozóan a kötelező oltást. Ezt a helyi operatív törzzsel, valamint az intézmények vezetőivel történő konzultáció után Kovács Péter el is rendelte. A döntést egyhangúlag hozták meg.
-Arról is döntöttek, hogy újra megkérik a kerületi háziorvosokat és gyerekorvosokat, hogy jelezzék az Önkormányzat felé a betegszámokat. 
-Megemlékeztek továbbá a XVI. kerületben is november 4-ről a Tóth Ilonka Emlékházban. 
-November 5-én pedig az egészségügyi és szociális munka napjának kapcsán az elmúlt évben kiemelkedően jól dolgozókat, illetve azokat tüntette ki az Önkormányzat, akikre az intézmények javaslatot tettek.