Ugrás a tartalomra

Kovács Péter polgármester összefoglalója a május 17. és 20. közötti eseményekről

Polgármester úr szokásos heti beszámolója a május 17. és 20. közötti eseményekről:

✅ A héten talán a legfontosabb esemény a képviselő-testület ülése volt, megtartottuk az e havi ülésünket. Többek között elfogadtuk az önkormányzati cégek, valamint a tűzoltóság tavalyi évi beszámolóit is. Kapitányságvezető úrtól megtudtuk, hogy igencsak változó, milyen gyakorisággal kell vonulniuk, sok a téves, de nem szándékos riasztás.

✅ Foglalkoztunk egy kiemelten fontos témával, a drogprevencióval is, ezzel kapcsolatban egy előkészítő tanulmányt vitattunk meg.

✅ Képviselő-testületi ülésünket sajnos Vajda Zoltán parlamenti képviselő botrányos viselkedése zavarta meg. Neki is meg kell értenie, hogy itt a pártpolitizálásnak nincsen helye, a közbekiabálásnak és a felesleges hangulatkeltésnek meg főleg nincsen helye.

✅ A Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Körnek ezen a héten is volt egy nagyszerű alkalma, az olimpiai és világbajnok gyorskorcsolyázó testvérpárt, a Liu fivéreket hívták meg. Sajnos, Sándor lebetegedett, de testvére őt is a legnagyobb szeretettel képviselte.

✅ Ács Anikó alpolgármester asszonnyal közösen átadtuk az óvodáknak, illetve a nyáron nyitva tartó gyermekintézményeknek az EpiPen elnevezésű – a súlyos allergiás reakciók elleni - injekciókat. A gyors beavatkozás életet menthet! De nagyon remélem, soha nem lesz rá szükség!

✅ Az idén 90 éves jubileumát ünneplő Corvin Gimnáziumról szóló kiállítás megnyitóján vehettünk részt, fantasztikus történeteket hallhattunk az épületről a rendezvényen.

✅ Az Ikarus Sportegyesület megtartotta szokásos, óvodásoknak szóló sportprogramját, ahol idén 450 kisgyermek ismerkedhetett a labdával. A sport óriási segítség ebben a korban, ezért külön öröm számomra minden ilyen rendezvény.