Ugrás a tartalomra

A Corvin Művészklub dacol a vírussal

Már sokéves hagyomány, hogy nemzeti és állami ünnepeinken a Corvin Művészklub művészei a Kovács Attila Galériában alkotásaikkal emlékeznek meg történelmünk fontos eseményeiről. Már mindenki unja ezt a mondatot, de sajnos az ünnep előestéjére tervezett közös március 15-i és húsvéti kiállítás is elmaradt. Ám arra kíváncsiak voltunk, hogyan vészelik át a művészek a mostani nehéz helyzetet. Minderről Koltayné Zolder Klárát, a Művészklub vezetőjét kérdeztük.

– Tavaly márciusban az egyre súlyosabbra forduló vírushelyzet természetesen jelentősen befolyásolta a Corvin Művészklub életét is. Viszont a nehézségek ellenére sohasem bénult meg a klub élete. A Trianon 100. évfordulójára emlékező kiállításunkat a hagyományos Őszi tárlattal összevonva ősszel még meg tudtuk csinálni, természetesen már a szigorú óvintézkedések betartásával. Nem hívhattunk meg annyi embert, amennyit szerettünk volna, és nagyon ügyeltünk a maszk viselésére és a távolságtartásra.
Decemberben még a karácsonyi kiállításunk is megvalósulhatott a Kovács Attila Galériában. A pandémia azonban komikus helyzetet teremtett, mert ezt a kiállítást mostanáig nem volt módunk lebontani, és mivel a márciusra tervezett, a forradalommal és szabadságharccal, valamint a húsvéttal foglalkozó összevont kiállításunk nem jöhetett létre, úgy néz ki, hogy a karácsonyi anyag még húsvétkor is ott fog díszelegni a vitringalériában. A tervünk különben az volt, hogy megosztjuk a vitrint, és ezúttal a húsvétnak adunk egy kicsit több helyet, és olyan anyagot állítunk ki, amelyik egészen pünkösdig megmaradhatna, de sajnos – mint említettem – ezt a tervünket is megsemmisítette a veszélyhelyzet. Gondot okoz a Corvin Művelődési Ház zárva tartása is. Nem csak azért, mert ott sem tudunk kiállítani, hanem azért is, mert nem tudjuk megtartani összejöveteleinket sem.
Szerencsére azért az elektronika és informatika világában tagjaink telefonon és interneten is kapcsolatban tudnak maradni egymással, tudnak egymásról, érdeklődnek egymás egészségi állapota és legújabb munkái iránt és bíztatják is egymást abban a reményben, hogy már nem sokáig kell maszkban közlekedni, és messziről elkerülni egymást.            
M.T.

XVI. Kerületi Újság

Az újság legfrissebb száma: https://www.bp16.hu/hirek/keruleti-ujsag/202107-szam-20210407