Ugrás a tartalomra

A Fővárosi Vízművek tájékoztatása

A Fővárosi Vízművek tájékoztatása:

Vízzavarosság, a magasabb emeleteken nyomáscsökkenés és vízhiány a Centenáriumi lakótelepen április 25-én. 

Talán nem a gépházak a vízellátás leginkább reflektorfényben lévő létesítményei: méretüknél és kialakításuknál fogva kevésbé lenyűgözőek, mint a nagyvárosi víztárolók, ha pedig gond van, akkor első körben a csővezetékeket szoktuk megvádolni. Kulcsszerepük azonban tagadhatatlan, legyen szó akár a hálózat, akár a medencék töltéséről és a víz átemeléséről, vagy éppen a zónák közötti nyomásfokozásról.

Rendszeres karbantartásuk ezért elengedhetetlen ahhoz, hogy mindenkor biztonságos legyen a szolgáltatási területünkön élők vízellátása. Ennek érdekében dolgoznak kollégáink a Mátyásföldi gépházban 2024. április 25-én (csütörtökön) 9.30 és 12.30 között. Ez alatt az idő alatt a XVI. kerület Centenáriumi lakótelepén a csapokból kifolyó víz zavarossá válhat, a felsőbb emeleteken élők pedig víznyomáscsökkenést, vízhiányt is tapasztalhatnak. Az érintett terület a térképen kék színnel jelölt rész.

A felzavarosodott víz a karbantartási munkák természetes kísérőjelensége, a víz minősége fogyaszthatóságát nem befolyásolja, azt néhány perces ülepítés után nyugodtan felhasználhatjátok.

Nagyon köszönjük a lakótelepen élők türelmét és megértését!