Ugrás a tartalomra

A Sashalmi piacon szabad a vásár!

A kormányrendelet értelmében a piacok zavartalanul működhetnek tovább, hiszen nyitottak és a szabad levegőn biztonságosabb vásárolni, mint zárt térben. Éppen ezért szombatonként a sétálóutcává alakított Margit utca a nagypiaci forgatag érzetét hozza el nekünk, ahogy a régi oldal és az ökopiac oldal eggyé olvad.

Április 3-án, nagyszombaton a húsvéti ünnephez alkalmazkodva a piacot kézműves árusok lepik el, hogy az ünnep hangulatát elhozzák nekünk, ha most nem is teljes egészében érezhetjük át az igazi tradicionális húsvéti légkört. Mitől lesz ez most más, mint az megszokott szombatok? Hímzett, horgolt anyagok, konyhai és lakástextíliák, faragott, gravírozott fatárgyak, gyermekeknek tojásgyűjtő kosarak és díszek, zsákocskák, zero waste (hulladékmentes anyaghasználaton alapuló) termékek, tárolók, fülvédők, alátétek, arctisztító korongok, szappanzsákok és törlők, vegán textilbőrből készült gymbagek (tornazsákok), kisebb neszesszerek és még sok más hazai, kézzel készült termék.

A fertőtlenítési pontokat folyamatosan utántöltik és kérik, minden vásárló figyeljen a helyes maszkviselésre és a távolságtartásra.

B.B. 

A XVI. Kerületi Újság legfrissebb száma: https://www.bp16.hu/hirek/keruleti-ujsag/202106-szam-20210324