Ugrás a tartalomra

A Szakrendelő többletkapacitásban részesült

A kerületi szakrendelőben tartott sajtótájékoztatón dr. Beneda Attila, egészségpolitikáért felelős helyettes-államtitkár, Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő és Kovács Péter polgármester bejelentették, hogy nagymértékben bővül a Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat finanszírozása, így csökken a Kertvárosban élő betegek várakozási ideje és javul az ellátás is.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral megkötendő új finanszírozási szerződés értelmében 123 szakorvosi és 25 nem szakorvosi óraszámmal nőtt a kerületi szakrendelés finanszírozása. Így csökken a várakozási idő és javul a Kertváros betegeinek ellátása a belgyógyászat, a gasztroenterológia, a pszichiátria, az ultrahang diagnosztika, az urológia és a röntgen diagnosztika terén.

A Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat finanszírozását 10 évvel ezelőtt a korábbi rendelő-felújítás során állapították meg, azonban az akkor korlátozottan működő szakrendelő alacsony bázisa miatt az jelentősen elmaradt mind az országos, mind pedig a budapesti átlagtól.

Az igazságtalanságra Szatmáry Kristóf világított rá.  Javaslata alapján az Emberi Erőforrások Minisztere többletkapacitást állapított meg az intézmény számára.

A jövőben az új szakorvosi óraszámok biztosításához szükséges műszerek és berendezések költségét az önkormányzat biztosítja.