Ugrás a tartalomra

Április 5-én lejárt a XVI. kerületi Önkormányzat nyesedékgyűjtési akciója

tavaszi nyesedékgyűjtési akció végetért

Április 5-én lejárt a XVI. kerületi Önkormányzat nyesedékgyűjtési akciója. Amint a felhívásban is szerepelt, a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet kizárólag az egy méternél nem hosszabb nyesedékekből és gallyakból álló kötegeket szállította el, minden egyéb zöldhulladék begyűjtését az FKF Zrt. végzi, a cég által forgalomba hozott hulladékgyűjtő zsákokban.

Az utóbbi időben több bejelentés érkezett arról, hogy a fentiek ellenére vannak, akik szabálytalanul, például fekete zsákokban teszik ki a zöldhulladékot az utcára, s ezzel megszegik a közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló 39/2017. (XII.19.) sz. önkormányzati rendeletet. A Közterület-felügyelet eddig 15  ilyen esetben tett már feljelentést.

A fentiekre tekintettel felhívjuk a figyelmet arra, hogy a vonatkozó rendelet alapján, a szabályszegő kétszázezertől - kétmillió forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható. Mindannyiunk kötelessége, hogy a koronavírus terjedésének lassítása, illetve megfékezése érdekében kihirdetett veszélyhelyzetben fokozottan ügyeljünk a Kertváros köztisztaságára.

 

Hír kategória
Közzétéve
2020. 04. 06. - 10:38
Utoljára szerkesztve
2020. 04. 06. - 10:56