Ugrás a tartalomra

Átadtuk a Hermina Sportparkban a gyerek KRESZ-pályát

Ma délelőtt Kovács Péter polgármester és Szász József alpolgármester átadtak egy gyermekek részére kialakított KRESZ-pályát a Hermina Sportparkban. Ezzel segítve a gyerekeket, hogy minél hamarabb elsajátítsák a közlekedés szabályait és balesetmentesen tudjanak közlekedni. Elsőként a Gyermekkuckó Óvoda Hermina úti telephelyének Micimackó csoportja vehette birtokba a pályát a kerületi Bicajsuli oktatóival.

A pálya kialakításnál a Kerületfejlesztési és Üzemeltetési Iroda minden fontosabb közlekedési elemet és szituációt igyekezett megmutatni. Pl. a pályán található gyalogátkelőhely, körforgalom, egyirányú utcát jelző tábla valamint behajtani tilos és STOP tábla is.

Mivel a gyerekek még nem ismerik ezeket a táblákat, az Önkormányzat arra kéri a szülőket, vagy a kísérőket, hogy csak akkor engedjék a pályára a gyermeket, ha segítenek neki a közlekedési szabályok megismerésében. A kerület vezetői remélik, hogy minél több kerületi szülő kilátogat majd erre a KRESZ-pályára gyermekével.

A beruházás mértéke 4,5 millió Ft.

Kovács Péter polgármester sajtótájékoztatóját egy bejelentéssel zárta, hogy a Fővárosi Közgyűlés augusztus utolsó napján döntött arról, hogy indul egy VEKOP pályázaton. A közel 9,8 milliárdos pályázat hangsúlyos része a XVI. kerületben 700 milliós kerékpáros infrastruktúrafejlesztés. A fejlesztés keretében sor kerülhet a 3-as főút melletti kerékpárút kapcsolat kiépítése Kistarcsával, a Suba utcai kerékpárút kiépítése az M0-s "alumínium hídig" Csömörig, a Hév kereszteződések átjárhatóságának fejlesztése, a Szilas-patak menti kerékpárút továbbépítése a kerület határáig (mind a XV., mind a XVII kerület felé), a belváros felé létesülő új kapcsolatok kiépítése, védett kerékpártárolók kialakítása, közlekedési park kialakítása.