Ugrás a tartalomra

Az egészségügyi dolgozókat ünnepelték

Idén június 26-án tartották az egészségügyi dolgozók kerületi ünnepét Semmelweis Ignácra emlékezve. A veszélyhelyzetre való tekintettel a szokásosnál rövidebbre tervezték az ünnepi összejövetelt.   

Bevezetésképpen Kovács Péter polgármester és Ács Anikó alpolgármester mondott kiemelt köszönetet mindazoknak a kerületi egészségügyi dolgozóknak, akik a veszélyhelyzet legnehezebb időszakában is helyt álltak rendületlen kötelességtudattal, sokszor saját egészségüket is kockára téve. Valószínűleg a lakosság fegyelmezett viselkedése mellett ennek a helytállásnak is köszönhető, hogy a Kertvárost alig érintette a vírus, a fertőzöttek száma elhanyagolható volt, hiszen egy 74 ezer lakosú kerületben mindössze 23 vírusfertőzött, igen jó eredménynek számít.
A Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat főigazgatója, dr. Kiss Marianna a rövidített program ellenére is adott egy tartalmas összefoglalót a világhírű magyar orvos, az anyák megmentője, Semmelweis Ignác életútjáról. Kiss Marianna elmondta, hogy Semmelweis Ignácot a világon mindenhol elismerik. Szobra bekerült a Chicagói Nemzetközi Sebészeti Múzeumban a Halhatatlanok Csarnokába is, ahova csak a világ legszűkebb élvonalához tartozó orvosoknak van esélyük bekerülni.
A főigazgató visszatekintett a Szakrendelő előző évére és beszélt a várható jövőről, a bővítési munkálatokról, és az ezzel kapcsolatos nehézségekről is.
A rendezvény hagyományai szerint a Semmelweis-napon mutatkozik be az előző év Főnix emlékplakettet nyert csapata. Ezt az elismerést tavaly a tüdőgondozó kollektívája kapta, így dr. Tót Éva főorvos, a tüdőgondozó vezetője mutatta be munkájukat.
Ezután szintén a tüdőgondozó orvosa, dr. Nagyné Szabó Erzsébet szórakoztatta a közönséget, akinek nem csak a gyógyításhoz, de az énekléshez is átlagon felüli tehetsége van.
Végül az elismerések átadására került sor. Dr. Kiss Marianna, Ács Anikó és Kovács Péter kezéből a következők vehették át az elismeréseket:
Igazgatói dicséretben részesült Molitorné Szeifert Éva, dr. Auerné Ungi Erika, Farsang Tünde, Bán Tünde, Győri Anita és Beke Attiláné.
Az ügyeleti ellátásban való helytállásért kapott elismerést Ferenczné dr. Salamon Mónika, dr.  Solymos Mónika, dr.  Szepesi Tamás, dr.  Berezvai Sándor, dr.  Somorjai Attila és dr.  Oláh Tamás.
A gondnokság munkatársai, Szecsődi Gábor, Egervári Ferenc, Honfi Gábor, Szabó Mátyás és Szeleiné Bakos Anna a nélkülözhetetlen háttérfeladatok elvégzésért szintén igazgatói dicséretben részesültek.
A Főnix emlékplakettet idén áldozatos munkájáért dr. Csorba József, az addiktológiai gondozó vezető főorvosa vehette át.

     
Mészáros Tibor