Ugrás a tartalomra

Az Önkormányzat ismét meghirdeti a helyi „Legszebb konyhakert” című programot!

Az Önkormányzat fontosnak tartja a kerület kertvárosi jellegét, melyet  évről évre igyekszik különböző versenyekkel, akcióprogramokkal elősegíteni, ezért idén ismét csatlakozott „A legszebb konyhakert” országos programhoz, mellyel keressük a kerület legszebb balkonját, kertjét. Hét különböző kategóriában lehet nevezni: balkon, mini, normál, három zártkert, illetve közösségi kategóriában. A program célja, hogy a lakosságot ösztönözze arra, hogy saját, rokonai vagy barátai udvarán, kertjében alakítson ki konyhakertet, gondozza azt, termesszen maga és családja számára több konyhakerti zöldséget, gyümölcsöt. Április 30-ig várjuk minden kerületi zöldség / gyümölcs termesztő kertművelő jelentkezését!
A kerteket kétszer fogja megnézni a szakemberekből, gyakorló kertművelőkből, illetve az Önkormányzat Környezetvédelmi és Közbiztonsági Bizottságának delegált tagjából álló zsűri. A kertek elbírálásánál figyelembe vesszük a gyümölcsöket, konyhakerti zöldségeket, a gyógy- és fűszernövényeket is. Az eredményhirdetés várhatóan a Kertvárosi Vigasságon, 2016. szeptember 24-én lesz.
Jelentkezési lap letölthető az Önkormányzat honlapjáról, valamint megtalálható a leadási pontokon is. Bővebb felvilágosítás kérhető a Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Irodáján Wendl Viktória helyi koordinátortól a 40-11-479-os telefonszámon, vagy a kornyezet@bp16.hu email címen.
Várjuk minden érdeklődő kertművelő jelentkezését!

Csatolmány Méret
budapest_xvi_jelentkezesi_lap.pdf (3.85 MB) 3.85 MB