Ugrás a tartalomra

Az Örökös Ökoiskola a Táncsics suli gyűjtötte a legtöbb kupakot beteg gyerekeknek az önkormányzat felhívására

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének Környezetvédelmi és Közbiztonsági Bizottsága 2016. februárban kupakgyűjtési program bevezetéséről döntött. A Környezetvédelmi Iroda beszerezte a kupakgyűjtő konténereket, melyeket a kerületi általános iskolákba, a piacra és az uszodába Vass Pál bizottsági tag helyezett ki.
A beváltott kupakokért kapott pénz kedvezményezettjeit az Egészségügyi és Szociális Bizottság választotta ki, március 22-től augusztus 31-ig tartott az első gyűjtési időszak, szeptember 1-től november 30-ig a második. Az első gyűjtési időszakban egy négy éves gerincműtéten átesett kislány, a másodikban egy fél éves extrém kis súllyal született koraszülött kislány volt a kedvezményezett.
A kerületi iskolákban a kupakgyűjtés ösztönzése érdekében versenyt hirdettünk 100.000 forintos nyereménnyel. Az első a Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium lett, a két időszakban összesen 325 kg kupakot gyűjtöttek. Az iskola a nyereményéből szeretné fejleszteni a számítógépes hálózatát. Nem meglepő, hogy az iskola élen járt a kupakgyűjtésben, hiszen pedagógusaik környezettudatos munkájának köszönhetően az intézmény elnyerte 2008-ban az Ökoiskola címet. Idén december 10-én pedig átvehették az Örökös Ökoiskola díjat is az Emberi Erőforrások Minisztériumától és Földművelési Minisztériumtól közösen, ami azt jelenti, hogy most már állandóan használhatják az Ökoiskola megnevezést. A kupakgyűjtési akció befejeztével, újabb gyűjtésbe kezdtek az iskola tanulói és pedagógusai. 2017. január 31-ig várnak mindenkit, aki használt mobil telefont vagy elemet szeretne leadni és így bekapcsolódni az akcióba.