Ugrás a tartalomra

Báloztak a pedagógusok

A hagyományoknak megfelelően a 21. pedagógusbálon is Varga György, a Rácz Aladár Zeneiskola nyugalmazott igazgatója köszöntötte kerületünk oktatási intézményeinek dolgozóit, ezúttal azonban utoljára. A köztiszteletnek örvendő zenepedagógus úgy döntött, hogy a csúcson kell abbahagyni, és a pedagógusbál ceremóniamesteri feladatait ünnepélyes, de sok nevetéssel kísért aktus keretében átruházta Szász József alpolgármesterre azzal a feltétellel, hogy műsort vezetni csak csokornyakkendőben lehet. Kis zavart okozott, hogy az újdonsült ceremóniamester nyakát nem csokornyakkendő díszítette. Ám szerencsére – nyilván teljesen véletlenül – lázas keresgélés után a zakója belső zsebében talált egy csokornyakkendőt, így minden akadály elhárul hivatalba lépése elől.

Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő hasonlóan oldott hangulatban folytatta a megjelentek köszöntését, és azt a vízióját vetítette előre, amikor majd 2040-ben Szász József adja át a ceremóniamesteri megbízatást az ő utódjának, amivel azt is üzente, hogy ha a pedagógusbál túlélte az első két évtizedet, akkor most már az idők végezetéig része lesz a farsangi programoknak.

Kovács Péter polgármester megkérdezte a jelenlévőket, hogy van-e olyan közöttük, aki mind a 21 eddigi pedagógusbálon jelen volt. Hét ilyen jelentkezőt talált, akiket a többiekkel együtt arról biztosított, hogy a bálnak– mint eddig mindig – most is lesz három biztos alappillére: a vidámság, a tánc és a tombola. Polgármesterünk és országgyűlési képviselőnk e gondolatok jegyében nyitotta meg a 21. pedagógusbált.

A hagyományoknak megfelelően idén is átadták az Év Pedagógusa, az Év Óvodapedagógusa és az Év pedagógiai munkát segítő alkalmazottja kitüntető címeket.

A 2018-as év Év padagógusa kitüntetést Király Györgyi, a Rácz Aladár zeneiskola zenepedagógusa kapta, aki egykori tanítványból lett az iskola tanára.

Az Év óvodapedagógusának Medve Lajosnét választották, aki óvónői teendői mellett a gyermekvédelem területén is kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

Az év pedagógiai munkát segítő alkalmazottja díjjal pedig Fehér Ferencnét jutalmazták, aki 1993 óta dolgozik a Napsugár Óvodában, és mindenre kiterjedő figyelemmel végzett munkája meghatározó egyéniségévé tette a kollektívának.

A kitüntetettek részletes szakmai életrajzát következő, február 13-án megjelenő számunkban mutatjuk be.  

A kitűntetések átadása után a Fecskefésze óvoda dolgozónak fergeteges táncprodukciója következett, amelynek végén az óvodavezető Schrott Ildikó fekete bőrruhában a legvadabb rockerként néhány másodpercre elhomályosította Freddie Mercury emlékét.

Hasonló sikere volt a Szerb Antal Gimnázium tanárai által előadott 6:3 című produkciónak is, amely Hobo hasonló témájú művének kabarétréfává módosított változatával tette próbára a közönség nevetőizmait.

Ezután a svédasztalos vacsora finom falatokból álló kínálata állította kellemes megpróbáltatások elé a bálozókat, majd a Madarak együttes aktív testmozgásra ingerlő zeneszámokkal sietett a jóllakottak segítségére. A táncot csak Oláh Gergő fellépése állította meg egy rövid időre, de leülnie ekkor sem kellett a hallgatóságnak, mert a népszerű előadó a színpadot elhagyva lement a hallgatóság közé és ott adta elő népszerű dalait. Majd még egyszer volt egy kis szünet a táncban, amikor elérkezett a tombolasorsolás. Utána azonban folytatódott az önfeledt táncmulatság.   

Forrás: XVI. Kerületi Újság