Ugrás a tartalomra

Búcsúzunk

Megrendülten fogadtuk a hírt, hogy Tóth György, volt önkormányzati képviselő, villamosmérnök, automatizálási és számítástechnikai mérnök életének 85. évében elhunyt.

Tóth György 1937. december 27-én született Budapesten a XVI. kerületben, Sashalmon polgári családban első gyermekként. Első osztályosként élte át Pest ostromát, 1956-ban első éves volt a Budapesti Műszaki Egyetemen, a forradalmi évfolyam részeseként.

Két diplomát és két nyelvvizsgát szerzett, szakmája állandó változását egész életében nyomon követte, tanulta az újdonságokat, otthon kipróbálta a friss találmányokat. Még sehol sem volt, de otthonában már működött a vezeték nélküli számítógépes hálózat.

1968-ban kötött házasságot, több mint 54 éven át volt szerető, odaadó, hűséges férj és apa, majd nagypapa. Nagyon boldog volt, hogy egyetlen lánya családjával kapott egy fiút és három unkát is.

Egész életében megtartotta a hitet, amit szüleitől kapott, bármilyen nehézség vagy hátrány is származott belőle felvállalta a hitét.

Mindig is a XVI. kerületben élt, igazi lokálpatrióta volt, mindenben igyekezett jobbá tenni közvetlen környezetét, az első szabad önkormányzati választások alkalmával 1990-ben képviselőnek választották, mely tisztséget 4 éven keresztül töltött be.

Szép, boldog, hosszú élete volt, egy szerető, vidám, nagy családban, az unokák nagyon sok szeretetet, gondoskodást, bölcsességet kaphattak tőle. A maga csöndes, alázatos, szerény módján példát adott nekik a szeretet cselekedeteiről.

Ahogy Szent Pál írja a Szeretethimnuszban: ő türelmes volt, jóságos, tette a jót, nem irigyelt másokat, szelíd és figyelmes volt, nagylelkű, aki nem a maga javát keresi, de mindig ad magából, sosem volt haragos, mindig megbocsátotta mások gyengeségét, míg magával szigorú volt, együtt örült mások örömével, jókedvűen adakozott, nagy bizalommal és reménnyel fordult mások felé.

Tóth Györgyöt a XVI. kerületi Önkormányzat saját halottjának tekinti.

Emlékét szeretettel őrizzük!