Ugrás a tartalomra

Búcsúzunk

Megrendülten fogadtuk a hírt, hogy Weyde Gyula, volt önkormányzati képviselő, a Budapest Főváros XVI. Kerületéért kitüntető cím birtokosa, a Tóth Ilonka Szülőházáért Alapítvány alapító tagja életének 85. évében elhalálozott.

Weyde Gyula 1938-ban született, 1960 óta élt kerületünkben, először Rákosszentmihályon, majd 1990 óta Árpádföldön. Szintén 1960 óta dolgozott az Elektronikus Mérőkészülékek Gyárában, osztályvezetőként innen is ment nyugdíjba.

A rendszerváltás óta volt a kerületi közélet aktív szereplője, 1998-tól 2010-ig, három cikluson keresztül önkormányzati képviselőként dolgozott a Kertvárosért, az árpádföldiekért.

Több mint 10 évig volt tagja az Árpádföldi Közösségi Egyesületnek, az Árpádföldi Polgárok Érdekközösségében pedig az elnöki feladatokat látta el, munkája elvitathatatlan mind a Tóth Ilonka-szobor, mind a Turul-szobor létrehozásában, az Árpádföldi Közösségi Ház megalapításában és működésében. Bizottsági elnökként részt vett az árpádföldi római katolikus templom, a plébánia épülete és a Szabó Lajos katolikus közösségi ház renoválásában, valamint létrehozásában. Alapító tagja volt a Tóth Ilonka Szülőházáért Alapítványnak, tudása legjavával segítette a Ház megvalósítását.

A víziközmű-társulat elnökeként jelentős szerepe volt az árpádföldi csatorna kiépítésében, az útépítések megszervezésében pedig önkormányzati képviselőként fejtett ki hathatós tevékenységet, továbbá folyamatosan közreműködött az egyesületek és az Önkormányzat kapcsolattartásában, a lakosok problémáinak megoldásában.

Weyde Gyulát a XVI. kerületi Önkormányzat saját halottjának tekinti.

Nyugodjék békében!