Ugrás a tartalomra

Búcsúzunk

Sajnálattal tájékoztatjuk Önöket, hogy Kordás László, XVI. kerületi lakhelyű országgyűlési képviselő 2023. január 30-án tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Kordás László 1969. november 28-án született, még tanulóként lett a Vasas Szakszervezet tagja. A budapesti Ikarus Járműgyárban kezdett dolgozni, majd az országos Vasas munkájába bekapcsolódva vett részt az ifjúsági szervezet megalapításában. 1997-ben alapító elnöke volt az Autóbuszgyártók Vasas Szakszervezetének, a Vasas Ifjúsági Bizottság titkára, majd elnöke lett. Munka mellett tanult tovább, közgazdász diplomát, később pedig energiagazdálkodási szakközgazdász képesítést szerzett.

Az ezredfordulón a Szakszervezetek Ifjúsági Szövetségének titkára, majd elnöke lett.

2004-től 2006 júniusáig a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára, majd 2007-ben a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal főigazgatói tanácsadója lett.

2015-től 2021-ig állt a Magyar Szakszervezeti Szövetség élén, elnöksége idején elkötelezetten dolgozott a magyar munkavállalók érdekeiért. Szívügyének tekintette a közös fellépést, a szakszervezetek és konföderációk együttműködését is. Meggyőződése volt, hogy valós eredményeket csak fáradhatatlan, szakmailag hiteles munkával lehet elérni.

2022-ben a Demokratikus Koalíció listájáról került a parlamentbe.

Őszinte részvétünk a családjának!