Ugrás a tartalomra

Ebösszeírás 2016

2016. évben ebösszeírás a kerületben

Tisztelt ebtartók és ebtulajdonosok!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény elrendeli, hogy a települési önkormányzat ebrendészeti feladatainak ellátása érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel háromévente legalább egy alkalommal ebösszeírást végezzen. Ezért felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a XVI. kerületben tartott ebekkel kapcsolatban a Budapest XVI. kerületi Önkormányzat április 15-e és június 15-e között ebösszeírást végez. Az ehhez szükséges adatlap átvehető a Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Ügyfélszolgálati Irodáján, a kerületi állatorvosi rendelőkben, illetve letölthető a hivatal honlapjáról (www.budapest16.hu) is.

Lényeges, hogy minden egyes kutyáról külön adatlapot kell kitölteni, amit a megadott határidőig kell eljuttatni a Budapest XVI. kerületi Polgármesteri Hivatalba levélben ragszámos küldeményként a 1631 Budapest, Pf.: 1. címre. A nyomtatvány személyesen is leadható az Önkormányzat Igazgatási és Ügyfélszolgálati Irodáján (Havashalom u. 43. fsz. 8.), továbbá május 1-től online is kitölthető a hivatali honlapon.

.Amennyiben az ebtulajdonos vagy ebtartó a kötelezően előírt adatszolgáltatást nem, vagy nem a jogszabályban előírtaknak megfelelően teljesíteti, illetve megtagadja, abban az esetben a rendelet értelmében 30.000 forinttól 90.000 forintig terjedő állatvédelmi bírsággal sújtható.

Ahogy arról már többször beszámoltunk, 2013. január 1-jétől megváltoztak az állattartás szabályai. Ezek értelmében a négy hónaposnál idősebb kutya csak transzponderrel (bőr alá ültetett mikrocsip) megjelölve tartható, amit a jegyző és a területileg illetékes élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hivatal ellenőriz. Amennyiben az ebtartó a törvényben előírt ezen kötelezettségének önként nem tesz eleget, akkor 45 ezer forint állatvédelmi bírsággal sújtható. Saját és kedvencünk épsége érdekében fontos a veszettség elleni védőoltás is, amit évente kell beadatni a kutyának.

                                                                                             

Csatolmány Méret
adatlap_ebosszeiras_2016_aprilis_majus.doc (52.5 KB) 52.5 KB