Ugrás a tartalomra

Budapest XVI. kerület Cseperedő Bölcsőde fejlesztés

A kedvezményezett neve: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat
A fejlesztés tárgya: Budapest XVI. kerület Cseperedő Bölcsőde fejlesztés
A szerződött támogatás összege: 800 000 000 Ft, azaz nyolcszázmillió forint
A projekt tervezett befejezési dátum: 2025. január 30.
A projekt tartalmának bemutatása:

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat által, a Cseperedő Bölcsőde fejlesztésére kidolgozott projekt Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve (HET) A - Demográfia és köznevelés komponensében szereplő „Bölcsődei nevelés fejlesztése” beruházáselemhez illeszkedik.
A projekt a 026 klímakód – A közcélú infrastruktúra energiahatékony felújítása vagy azok energiahatékonyságát fokozó intézkedések, demonstrációs projektek és támogatási intézkedések elnevezésű – klímaegyütthatóhoz járul hozzá.
A Vívó utca 2. szám alatti, 103255 helyrajzi számú – az Önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő 2338 m2 területű – ingatlanon a meglévő épület átalakítása, korszerűsítése, bővítése, energiahatékonyságának növelése valósul meg. Bölcsődeként történő hasznosítása hozzájárul a szülők munkaerőpiac visszatéréséhez.
A fejlesztés eredményeként a korábbi épület funkcióváltásával, felújításával és kibővítésével összesen 5 új csoportszoba épül meg a hozzá kapcsolódó vizesblokkokkal és átadókkal, amely 64 kisgyermek részére biztosít napközbeni ellátást.
Az elnyert pályázat keretében elsősorban építészeti-műszaki beavatkozások valósulnak meg, míg a nem támogatható tevékenységeket az önkormányzat saját forrásból biztosítja.