Ugrás a tartalomra

Egy év alatt több mint 100 ezren keresték fel a Naplás-tavi kilátót

Tavaly júniusban adta át a XVI. kerületi Önkormányzat legújabb ékességét, a Naplás-tavi, 27,6 méter magas kilátót, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Szilas-patak völgyre és a környék természeti értékeire.

A kilátó azóta rengeteg örömet szerzett az idelátogató családoknak és túrázóknak, népszerűségét jól mutatja, hogy nemcsak a Kertváros szimbólumává, hanem Budapest egyik legfelkapottabb kirándulóhelyévé vált.

Időközben mérte is a látogatottságot az Önkormányzattal együttműködő Pilisi Parkerdő Zrt. Az egyéves évfordulóra közzétett adataik alapján eddig több mint 100 ezren fordultak meg a magaslesen, hétvégente pedig átlagosan 565-en lépcsőztek fel a kilátóba. Volt olyan nap is – ez a rekord -, amikor több mint 1200-an keresték fel a XVI. kerületi tornyot, a legtöbben tavaly októberben kirándultak ide.

Büszkeség az is, hogy a Budapest Brand Nonprofit Zrt. nemrég a 10 legjobb budapesti panorámát nyújtó helyszín közé sorolta kerületünk kilátóit, csak úgy a Reformátorok tereit, mint a Naplás-tavit.

https://enbudapestem.hu/.../a-10-legjobb-budapesti.../

Ha még nem tették, mindenképp látogassanak ki Önök is, élményteli felfedezést kívánunk!

(Fotók: Magyar Természetjáró Szövetség)