Ugrás a tartalomra

Életének 93. évében elhunyt dr. Nemesszeghy György

Mély megrendüléssel tájékoztatjuk Önöket, hogy életének 93. évében elhunyt dr. Nemesszeghy György villamosmérnök, egyetemi és középiskolai tanár, a Budapest Főváros XVI. Kerületéért kitüntetés tulajdonosa.

Nemesszeghy György 1951-ben az ELTE Természettudományi Karán szerzett matematika-fizika-kémia szakos tanári diplomát, majd a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Kar Gyenge Áramú Szakán 1961-ben vehette át újabb diplomáját, ezt követően félvezető-digitális szakmérnöki oklevelet is szerzett. Az ELTE Természettudományi Karán doktorált, később megkapta a műszaki tudományok kandidátusa címet. Tanított az ELTE TTK-n, technikumokban, docenseként is tevékenykedett, valamint jelentős szerepe volt a főiskolák számítástechnikai oktatásának beindításában.

Amikor 1971-ben Mátyásföldre költözött, már négy fiúgyermek édesapja volt. Családja megszenvedte a kommunizmus időszakát, de ő azért a nehéz körülmények között is hű maradt hazájához, sőt családja mellett a köz érdekeit is szolgálta.

Alapító, majd elnökségi tagja volt a KDNP-nek, a XVI. kerületi alapszervnek pedig két cikluson át elnöke volt. Kerületünk lakói előtt talán a gyógynövényekről tartott előadássorozata tette ismertté. Előadásait az általa vezetett KALOT „Jövőnkért” Népfőiskola keretein belül tartotta, az ő ötlete alapján jött létre a Zsemlékes úton a Közösségi Kertészet, ahol a tagok maguk termelhették meg az asztalra valót, és amely nemrég ünnepelte 10. születésnapját.

Emlékét tisztelettel megőrizzük.

(Fotó: XVI. Kerületi Újság)