Ugrás a tartalomra

Elindult a 2024. évi macskaivartalanítási akció!

Felhívjuk a kertvárosi lakosok figyelmét, hogy elindult a 2024. évi macskaivartalanítási akció!

Az akcióban részt venni az erre a célra rendelkezésre álló jelentkezési lap kitöltésével lehet, mely átvehető és le is adható személyesen a Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Ügyfélszolgálati Irodáján (fsz. 8.), valamint letölthető az Önkormányzat honlapjáról.

E-mailen keresztül a macskaivartalanitas@bp16.hu címre várjuk a kitöltött, beszkennelt jelentkezési lapokat.

A jelentkezést követően hetente összesítjük a beérkezett jelentkezéseket,  majd továbbítjuk a kijelölt állatorvoshoz. Ezután az állatorvos és a gazdi veszi fel egymással a kapcsolatot.

A macskaivartalanítás költségét Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzata fedezi azzal a feltétellel, hogy a jelentkező megfizeti – a műtétet elvégző orvosnál – hím macska esetében a 3000 Ftnőstény macska esetében az 5500 Ft szolgáltatási díjat.

Amennyiben az orvosi beavatkozás során az állatnál bármiféle komplikáció lép fel, Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzatot felelősség nem terheli. Az állatorvos a műtét előtt az állatot megvizsgálja és a vizsgálat eredménye alapján dönt az állat műthetőségéről. A jelentkező köteles – egy előre egyeztetett időpontban – az állatot az Önkormányzat által kijelölt állatorvoshoz elszállítani (pl. macskahordozóban), majd a műtét után az állat hazaszállításáról gondoskodni.

Tisztelettel kérjük, hogy kizárólag azok jelentkezzenek, akik a 2023. évi ivartalanítási programban nem vettek részt!

Csatolmány Méret
Jelentkezési lap és adatkezelési tájékoztató (60.5 KB) 60.5 KB