Ugrás a tartalomra

Felhívás - lakossági őszi komposztálási akció 2019

Az Önkormányzat a kerületben lakók részére 2019. évben tovább folytatja a házi komposztálási programot a komposztálási akciók sikeres folytatásaként. A programban bárki részt vehet, aki a jelentkezési feltételeknek megfelel és kedvet érez a komposztáláshoz.

 

Az akcióban résztvevőknek az Önkormányzat ingyenesen 1 db zárt komposztáló ládát és 1 db lombkomposztáló dróthálót ad át használatra. A használatra átadott, komposztáláshoz szükséges eszközök árát az Önkormányzat állja. A komposztáló edények osztására előre láthatóan 2019. október első hetében kerül sor.

A jelentkezés feltételei:

  • Kerületi lakhellyel rendelkező lakos
  • Nem kapott komposztáló eszközt az Önkormányzattól az elmúlt 3 évben
  • A résztvevőknek vállalnia kell, hogy az átadott komposztáló eszközöket rendeltetésszerűen használják 5 évig. A 6. évtől a résztvevők tulajdonába kerülnek a használatra átadott komposztálási eszközök.

A további információkért, feltételekért olvassák el a lakossági komposztálás támogatásáról szóló, Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2015. (IV.27.) önkormányzati rendeletét.

Jelentkezni csak írásban lehet, a jelentkezési lap kitöltésével: a Budapest XVI. Kerületi Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Irodájánál a 1163 Budapest, Havashalom utca 43. címen vagy e-mailben: kornyezet@bp16.hu (beszkennelve). Telefonon történő jelentkezést nem fogadunk el! A jelentkezési lap letölthető a bp16.hu honlapról, a rendelettárból:

https://net.jogtar.hu/rendelet?council=xvi-kerulet&dbnum=197&docid=A1500014.16R&searchUrl=/rendelet-kereso/gyors%3Fcouncil%3Dxvi-kerulet%26keyword%3D14/2015%2520%28IV.27.%29.

A résztvevőket a jelentkezés sorrendje szerint választjuk ki. A jelentkezőkkel elsősorban email-ben tartjuk a kapcsolatot.

Figyelem! Csak azok jelentkezését várjuk, akik a két darab komposztáló edény elhelyezését, valamint valamennyi egyéb feltétel teljesítését valóban vállalni tudják.

Jelentkezni egész évben folyamatosan lehet, de az őszi osztáshoz 2019. szeptember 30-ig kérjük leadni vagy elküldeni a kitöltött jelentkezési lapot!

(a kép tájékoztató jellegű!)