Ugrás a tartalomra

FELHÍVÁS - XVI. kerület Díszpolgára és XVI. kerületéért kitüntetett 2017

Felhívás

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzata a kerület gyarapodását, továbbfejlődését, értékeinek megőrzését és annak tiszteletben tartását csak az együttmunkálkodó polgárokkal tudja és kívánja megvalósítani.

Az Önkormányzat nagyra becsüli a kerület fejlődésének elősegítésében, szellemi gyarapításában kifejtett kiemelkedő tevékenységet.

Felkérem a kerületi polgárokat, civil szervezeteket és intézményeket, hogy tegyenek javaslatot – a jelölt életútjának leírásával és rövid indokolással ellátva - a 2017. március 15-i nemzeti ünnep alkalmából adományozandó kitüntetésre, címre.

Budapest Főváros XVI. kerület Díszpolgára cím a kerület fejlődése, gyarapodása és hírnevének öregbítése érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenység, avagy példamutató életmű elismerésére adományozható.

Díszpolgári cím adható protokolláris okból, elsősorban hasonló jellegű kitüntetés viszonzására, nem a XVI. kerületben szerzett érdemekért, illetve posztumusz, amennyiben a fent felsorolt érdemeket a kitüntetésre jelölt személy életében nem lehetett megjutalmazni.

Budapest Főváros XVI. kerületéért kitüntetés kulturális, művészeti, közművelődési, pedagógiai, sport, közbiztonsági, karitatív, egészségügyi, környezetvédelmi, településfejlesztési vagy más közérdekű tevékenység terén kitűnt és jelentős eredményeket elért személy vagy közösség tevékenységének vagy életművének elismerésére adományozható.

A javaslatokat zárt borítékban 2017. január 27-ig lehet beküldeni postai úton vagy személyesen benyújtani a Polgármesteri Hivatal Polgármesteri Kabinetjébe (1163 Budapest, Havashalom utca 43.), a Kulturális és Sport Bizottságnak címezve.

A felhívással kapcsolatban további információ kérhető a 401-1401 telefonszámon, vagy személyesen a Polgármesteri Kabinetben, a 111. sz. szobában.

A borítékon kérem feltüntetni a

„Budapest Főváros XVI. kerület Díszpolgára” vagy

„Budapest Főváros XVI. kerületéért” szöveget.

 

Kovács Péter

polgármester