Ugrás a tartalomra

FELHÍVÁS - XVI. kerület Ifjú Tehetsége 2017

 

Felhívás

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete a szellemi és tudományos élet területén kimagasló eredményt elért ifjú tehetségek elismerésére a

„Budapest Főváros XVI. kerület Ifjú Tehetsége”

címet alapította.

A cím adható:

  • a Magyar kultúra és irodalom
  • a Magyar zeneművészet és
  • a Magyar tudomány

kategóriákban kimagasló eredményt elért, a Budapest Főváros XVI. kerületben bejelentett lakóhellyel rendelkező 12. életévét betöltött, de 35. életévét még be nem töltött ifjú tehetségek anyagi és erkölcsi ösztönzésére, munkájuk elismerésére, kategóriánként évente 1 fő részére.

A címmel oklevél, emlékplakett valamint 12 hónapon keresztül 50.000,-Ft/hó ösztöndíj jár.

Az adományozás rendje:

A „Budapest Főváros XVI. kerület Ifjú Tehetsége” kitüntető cím a 2017. évben a március 15-i ünnepi képviselő-testületi ülésen kerül átadásra.

A kitüntető cím elnyerésére javaslatot tehetnek az önkormányzat bizottságai, a XVI. kerületben működő intézmények, valamint XVI. kerületi lakos magánszemélyek.

Felkérem a kerületi polgárokat, intézményeket és az önkormányzat bizottságait, hogy tegyenek javaslatot - életrajzzal, indokolással ellátva - a kitüntető cím adományozására.

A javaslatokat zárt borítékban 2017. január 27-ig lehet beküldeni postai úton, vagy személyesen benyújtani a Polgármesteri Hivatal Polgármesteri Kabinetjébe (1163 Budapest, Havashalom utca 43.) a Kulturális és Sport Bizottságnak címezve.

A borítékra kérem ráírni: „Budapest Főváros XVI. kerület Ifjú Tehetsége”

A felhívással kapcsolatban további információ kérhető a 401-1401 telefonszámon, vagy személyesen a Polgármesteri Kabinetben, a 111. sz. szobában.

 

                                   Kovács Péter

              polgármester