Ugrás a tartalomra

Felvételi járvány idején a Szerb Antal Gimnáziumban

Január 23-án, délelőtt 10 órakor az egész országban megírták a diákok a gimnáziumokba és középiskolákba szóló központi felvételiket. A világjárvány miatt minden intézmény különleges óvintézkedéseket tett a fertőzésveszély csökkentése érdekében. Lapunk a Szerb Antal Gimnáziumot kereste meg, hogy megtudjuk, miként készültek az eseményre az átlagosnak korántsem mondható körülmények között.                                                          

A Szerb Antal Gimnáziumba 534 tanuló jelentkezett a központi felvételi megírására. Mivel egy terembe legfeljebb 10 főt ültethettek le, ezért a hat évfolyamra jelentkező, körülbelül 370 diák a Szerb Antalban, míg a többi 160 nyolcadikos a Batthyány Ilona Általános Iskolában írta meg a dolgozatokat. A Gimnáziumban a tornatermet kivéve minden teremben (összesen 43-ban), az étkezőben és a díszteremben is fogadták a felvételizőket. Az épület bejáratánál a belépőket kézfertőtlenítő és testhőmérséklet mérő szonda várta. A tantestület minden tagja részt vett a felvételi eljárás felügyeletében, a termekben és a folyosókon egyaránt.

Az 534 tanuló két dolgozatot, egy magyar és egy matematika feladatlapot töltött ki, melynek kijavítását a pedagógusok végzik. A több mint ezer felvételi dolgozatot várhatóan január 28-ára már kijavítják. Ugyanezen a napon tartják a pótfelvételit azok számára, akik egészségügyi okokból nem tudták megírni a feladatsort a korábbi időpontban, de szükség esetén egy harmadik lehetőség is biztosított.
Inotai István, a Gimnázium igazgatója köszönetét fejezte ki a Batthyány Ilona Általános Iskolának a szervezésben nyújtott segítségért, és bízik a felvételik biztonságos és sikeres lebonyolításában.

Gueth Ádám

A XVI. Kerületi Újság legfrissebb száma: https://www.bp16.hu/hirek/keruleti-ujsag/202102-szam-20210127