Ugrás a tartalomra

Folytatódik Mátyás király utcában az útépítés szeptember 1-jétől

A 44-es, a 46-os, a 146-os, a 174-es, a 244-es, a 996-os és a 996A autóbusz közlekedése módosul, mert a XVI. kerületi Mátyás király utcában az útépítési munkálatok folytatódnak 2018. szeptember 1-jén (szombat) 4 órától, tervezetten szeptember 30-ig. A Mátyás király utca lezárása a Rákosi út és a Budapesti út között továbbra is érvényben marad. A Mátyás király utca és a Budapesti út kereszteződését (Mátyásföldi tér), a körforgalom építési munkái miatt lezárják. A Rákosi utat a Szlovák út és a Mátyás király utca között a városközpont irányában megnyitják, így mindkét irányban járható lesz.

Közlekedési rend

 

·         A 44-es autóbusz az Örs vezér tere M+H felé a Sasvár utca megálló helyett az Arany János utcában a Sasvár utca kereszteződése után áll meg.

·         A 46-os és a 146-os autóbusz Rákoskeresztúr, városközpont felé nem érinti az Ida utca, a Mátyásföldi tér és a Sasvár utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a Jávorfa utcában az Ida utca kereszteződése után; a Budapesti úton az Olga utca kereszteződése előtt és az Arany János utcában a Sasvár utca kereszteződése után állnak meg.

·         A 46-os autóbusz Újpalota, Nyírpalota út felé nem érintik a Mátyásföldi tér és az Ida utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a Budapesti úton a Párta utca kereszteződése előtt és a Párta utcában az Ida utca kereszteződés előtt állnak meg.

·         A 174-es autóbusz újra az eredeti útvonalon közlekednek.

·         A 244-es autóbusz a Centenáriumi lakótelep felé nem érinti az Ida utca, a Mátyásföldi tér és a Sasvár utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a Jávorfa utcában az Ida utca kereszteződése után; a Budapesti úton az Olga utca kereszteződése előtt és az Arany János utcában a Sasvár utca kereszteződése után állnak meg.

·         A 244-es autóbusz az Örs vezér tere M+H felé nem érinti a Mátyásföldi tér és az Ida utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a Budapesti úton a Párta utca kereszteződése előtt és a Párta utcában az Ida utca kereszteződése előtt állnak meg.

·         A 996-os és 996A autóbusz a Cinkotai autóbuszgarázs felé nem érint az Ida utca és a Mátyásföldi tér megállót. Az autóbuszok ideglenesen a Jávorfa utcában az Ida utca kereszteződése után állnak meg.

·         A 996-os és 996A autóbusz Újpest-Központ M felé nem érinti a Mátyásföldi tér és az Ida utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a Budapesti úton a Párta utca kereszteződése előtt és a Párta utcában az Ida utca kereszteződése előtt állnak meg.

 

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

 

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

 

Budapest, 2018. augusztus 30.

Budapesti Közlekedési Központ