Ugrás a tartalomra

Folytatódott a KézenFogva Alapítvány érzékenyítő képzése

Június 10-én a Mátyásföldi Fecskefészek Óvoda Farkashalom utcai tagintézményében folytatódhatott a még 2019-ben elindított, kerületi óvodapedagógusoknak szóló „Fogadd el, fogadj el!” nevű érzékenyítő képzés.

Ács Anikó a kurzus elején emlékeztetett: a befejezést még két évvel ezelőttre tervezték, ám a járványhelyzet miatt végül most adódott lehetőség a kurzusok pótlására. Az alpolgármester asszony elmondta, hogy a 30 órás tanfolyam a KézenFogva Alapítvány szervezésében és finanszírozásában valósulhat meg, a szakemberek célja a pedagógusok felkészítése a sérült, egyedi bánásmódot igénylő gyermekek társadalmi integrációjára.

Az érzékenyítő képzésen részt vevő pedagógusok előadásokon, strukturált gyakorlatokon és csoportmunkán keresztül kapnak ismereteket a fogyatékosságok és az esélyegyenlőség témaköréből, valamint saját élményű gyakorlatok segítségével pillanthatnak bele a különböző fogyatékossággal élő gyermekek és szüleik mindennapjaikba. Csak úgy, mint az első képzésnél, ezúttal is minden intézményből két óvodapedagógus vesz részt az alkalmakon, a továbbképzés végén pedig egy prezentációt mutatnak be a tanultak alapján.

Az alpolgármester asszony és Pordán Ákos alapítványi vezető egyaránt hangot adtak annak, hogy a kurzusokon túl legyen folytatása a szintúgy 2019-ben, kerületünkben sikeresen megtartott KézenFogva játék- és élménynapnak is, hozzájárulva ahhoz, hogy a felnövekvő nemzedék tagjai odaforduljanak és együttérzéssel tekintsenek fogyatékkal élő embertársaikra.