Ugrás a tartalomra

Főváros Védelméért oklevéllel ismerték el kerületünk polgármesterének munkáját

Kovács Péter polgármester 2019. október 29-én Főváros Védelméért oklevelet vett át a Fővárosi Kormányhivatal dísztermében.

Kovács Péter polgármester a díjátadó után úgy fogalmazott, hogy megtiszteltetés számára, hogy a Főváros Védelméért oklevelet vehetett át a Fővárosi Védelmi Bizottság Elnökétől, az elmúlt 10 év kiemelkedő támogató munkájáért. Öröm számára, hogy a másik kitüntetett Dr. Terdik Tamás Budapest rendőrfőkapitánya (egykori XVI. kerületi rendőrkapitány) volt. Hite szerint a kitüntetés nemcsak az övé, hanem az összes kollégájáé, akik a helyi védelmi bizottság munkáját segítik.

A XVI.Kerületi Önkormányzat polgármestereként  létrehozott egy,  műszaki támogató, kármentesítő csoportot, amely 30 fős létszámával, felszereltségével és munkagépeivel hatékonyan tud beavatkozni és segítséget nyújtani Budapest területén belül segítséget nyújtva a Fővárosnak. A felállítása óta több esetben volt példa erre az árvízi védekezések alkalmával.

Ugyanez a 3 alatt teljes készenléti szintet elérő csoport önállóan megold minden hasonló jellegű feladatot a XVI. kerületben, tehermentesítve ezzel a Fővárost és szervezetit.

Folyamatosan támogatja és elősegíti az ifjúság honvédelmi, katasztrófavédelmi és egészségügyi ismereteinek bővítését és gyakorlatát azzal , hogy minden évben Katasztrófavédelmi versenyt és ahhoz kapcsolódó felkészítést szervez a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Zuglói kirendeltségével közösen. 

Budapesten egyedülálló és hagyományt teremtő módon több éve Honvédelmi Versenyt és idén első ízben Honvédelmi Napot szervezésében vesz rész a Magyar Honvédség, Budapest Főváros Kormányhivatala, a XVI. Kerületi Helyi Védelmi Bizottság és a védelmi igazgatás egyéb szervezetinek közreműködésével.

A Fővárosban példa nélküli módon olyan hatás és jögkörrel megbízott Közbiztonsági Referenset biztosít a Katasztrófavédelem és a Rendőrség feladatellátáshoz, amely lehetővé teszi, hogy már a beavatkozás első pillanatától teljes polgári védelmi támogatást tud nyújtani az önkormányzat képviseletében.

Támogatja a honvédelmi hagyományok ápolását a XVI. kerületben a Mátyásföldi repülőtér és a huszár hagyományőrzés támogatásával.

Fotó: XVI. Kerületi Újság