Ugrás a tartalomra

Gyűjtőpontos lomtalanítás november 17-25. között

 

GYŰJTŐPONTOS LOMTALANÍTÁS

XVI. kerület, 2020

KIJELÖLT KERÜLETI GYŰJTŐPONT:

1165 Budapest, Margit u. 114.

(az Ikarus gyár külső parkolójában)

IDŐPONT:

2020. november 17-25., 9-18 óráig

ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ ÉS IDŐPONTFOGLALÁS SZÜKSÉGES:

2020. november 10-től a www.fkf.hu oldalon és a 06 80 353 353 telefonszámon

Kérjük, olvassák végig figyelmesen!

A gyűjtőpontos lomtalanítás során lom kizárólag a fenti helyszínen és időpontban adható le, közterületen való elhelyezése szabálysértésnek minősül.

Tisztelt XVI. kerületi Ügyfeleink!

A három hónapos rendkívüli járványügyi helyzet miatt Budapesten 61 nap, azaz 61 körzet lomtalanítását halasztottuk el, ami az összes éves lomtalanítási nap mintegy harmada. Az év során rendelkezésre álló, a szolgáltatás teljesítésére használható napok száma ugyanis függ az időjárás adottságaitól, az év végi ünnepek időszaki korlátozó tényezőitől és a munkavégzésre vonatkozó jogszabályi korlátoktól. Az elhalasztott napokat ezért a szoros éves lomtalanítási programba idén már nem lehet változtatás nélkül beilleszteni. Ezúton is jelezzük, hogy az elhalasztott kerületi lomtalanítást az önkormányzat kérésére soron kívül fogjuk a 2021. év elején a megszokott módon elvégezni.

Az FKF Nonprofit Zrt. megtalálta a módját, hogy a járvány miatt az érintett kerületek lakossága ez évben se szenvedjen hátrányt, és sor kerüljön még idén a lomtalanítások pótlására, amelynek erre az évre vonatkozó, speciális kereteit és időpontját az érintett kerületek vezetésével is leegyeztettük.

A 2012. évi CLXXXV. törvényben meghatározott közszolgáltatói kötelezettségekkel összhangban szakembereink az idei, speciális helyzetre vonatkozóan kidolgoztak egy olyan, Nyugat-Európa számos fővárosában és hazánk több nagyvárosában is alkalmazott alternatív megoldást, amely megfelel mind a törvényi előírásoknak, mind az önkormányzati rendelkezéseknek.

Társaságunk az Önök kerületében a lomtalanítást - mivel az eredeti módon és ütemezés szerint a járványügyi veszélyhelyzet időszakában bevezetett közegészségügyi óvintézkedések miatt nem lehetett megtartani - ebben az évben kombinált rendszerben, gyűjtőpontos módszerrel végzi el. A gyűjtőpont a kerület kijelölt helyszínén november 17. és november 25. között 9 napon át üzemel, amely időszak egy hétvégét is magában foglal annak érdekében, hogy a kerületi lakosok a szolgáltatás igénybevételét a heti időbeosztásukhoz tudják igazítani.

A gyűjtőpontos lomtalanítás az egészségügyi helyzetre tekintettel előzetes időpont-regisztrációhoz és mennyiségi korláthoz kötött; ezzel kívánjuk elérni a beszállítások egyenletes időbeli elosztását a lakosság egészségének védelme és az ügyfelek folyamatos és zökkenőmentes kiszolgálása érdekében.

Az idei, kombinált rendszerben, gyűjtőpontos módszerrel történő lomtalanítás előnyei:

•   A szokásostól eltérően nem egyetlen este, hanem több, mint egy teljes hét áll a lakosok rendelkezésére, hogy megváljanak lomjaiktól.

•   Tiszta és rendezett marad a lakókörnyezet, hiszen így közegészségügyi kockázatot jelentő, nem megfelelő minőségű hulladék semmiképp sem kerülhet az utcára.

•   Megszűnnek a közismert illegális kísérő jelenségek: a „lomizás” és a veszélyes hulladék kihelyezése.

A kijelölt kerületi gyűjtőpont

HELYSZÍNE: 1165 Budapest, Margit utca 114.

NYITVATARTÁS: 2020. november 17. és november 25. között minden nap 9-től 18 óráig

Előzetes regisztráció és időpontfoglalás: 2020. november 10-től a www.fkf.hu oldalon és a 06 80 353 353 telefonszámon

Egy háztartás 2 m3 (2 m x 1 m x 1 m; kb. egy lehajtott ülésű, telepakolt kombi csomagtartónyi) lomhulladékot szállíthat be, amely mennyiséget a munkatársaink érkezéskor ellenőrzik és a leadó lakcímére regisztrálják.

A kijelölt gyűjtőpontot kizárólag a XVI. kerületi lakosok vehetik igénybe, amit lakcímkártya és ugyanazon személy nevére szóló személyigazolvány bemutatásával kell igazolni.

A gyűjtőponton kizárólag a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladék (ami méretei miatt nem rakható a hulladékgyűjtő-tartályba, pl. elhasználódott bútorok, ágybetétek, szőnyegek) adható le.

A lomnak nem minősülő hulladékféleségek átvételét munkatársaink megtagadják. Így egyéb anyagfajták, mint háztartási hulladék, szelektíven gyűjthető csomagolási hulladék (pl. papír, műanyag, fém, üveg), építési és bontási törmelék (pl. mosdókagyló, fürdőkád, csempe és törmeléke, használt nyílászárók), sitt, föld, síküveg, zöldhulladék, textil, ipari vagy szolgáltatási tevékenységből származó hulladék, stb. leadására nincs lehetőség még zsákolt vagy kötegelt formában sem.

Kérjük, hogy a kapott időpontra pontosan érkezzenek és a mennyiségi korlátozásra vonatkozó, valamint egyéb előírásokat tartsák be.

VESZÉLYES, ILLETVE EGYÉB, KÜLÖNLEGES KEZELÉST IGÉNYLŐ HULLADÉKOK LEADÁSA

Az alábbiakban felsorolt veszélyes, illetve egyéb, különleges kezelést igénylő hulladékok leadására a XVI. kerület, Margit utca 114. alatt kijelölt ideiglenes gyűjtőponton, a lomhulladék leadásával azonos időszakban, november 17. és november 25. között minden nap 9-től 18 óráig van lehetőség.

A leadható veszélyes, illetve egyéb, különleges kezelést igénylő hulladékok típusai és egyszeri alkalommal leadható mennyiségi korlátai:

•  sütőolaj és göngyölegei                             15 liter, göngyöleg: 5 kg

•  festékmaradék és göngyölegei                   5 liter/20 kg, göngyöleg: 5 kg

•  olajos műanyagflakon                                5 kg

•  oldószerek, hígítók                                     5 liter

•  növényvédőszerek                                      5 liter

•  akkumulátor, szárazelemek                        3 db, 1 kg

•  elektromos és elektronikai hulladék           2 db

•  gumiabroncs                                               8 db

•  szórópalack                                                 1 kg

•  fénycső                                                       10 db

•  gyógyszer                                                    1 kg

ÉPÍTÉSI ÉS BONTÁSI HULLADÉK LEADÁSA

A lakásfelújítások során keletkező építési és bontási törmelék (sitt) az alábbi hulladékudvarokban adható le:

         •     1151 Budapest, Károlyi Sándor u. 166.

         •     1184 Budapest, Jegenye fasor 15/b.

         •     1225 Budapest, Nagytétényi út 335.

Előzetes regisztráció és időpontfoglalás a www.fkf.hu weboldalon vagy a

06 80 353 353-as ügyfélszolgálati telefonszámon.

A fent leírtak mellett minden környezettudatos budapesti lakosnak lehetősége van arra, hogy a feleslegessé vált, de más számára még használható (eredeti funkcióját betöltő, nem szennyezett), nem hálózati árammal működő tárgyaikat, bútoraikat nyitvatartási időben ingyenesen leadják Társaságunk két Szemléletformáló és Újrahasználati Központjában (1151 Budapest, Károlyi Sándor utca 166. és 1186 Budapest, Besence utca 1/A.).

Az átmeneti jelleggel kidolgozott kompenzációs szolgáltatási csomag, amely július 6. óta vehető igénybe a kerületi lakosok részére, a lomtalanítás fenti módszerrel való kivitelezése mellett, továbbra is rendelkezésére áll az év végéig.

A lomtalanítással, az idei évre kidolgozott gyűjtőpontos módszerrel, valamint a kompenzációs csomaggal kapcsolatos valamennyi információ megtalálható honlapunkon, a http://www.fkf.hu címen.

EGYEDI ÉS ESETI LOMTALANÍTÁS MEGRENDELÉSE - KÜLÖN DÍJAZÁS ELLENÉBEN

A háztartások, társasházak külön díjazás ellenében is rendelhetnek lomtalanítást Társaságunktól.

A szolgáltatással kapcsolatos további kérdéseik esetén, kérjük, hívják zöldszámunkat:

06 80 353 353.

Ügyfélszolgálatunk készséggel áll az Önök rendelkezésére. A szolgáltatást írásban (levélben, faxon, e-mailben) lehet megrendelni.

WEB: www.fkf.hu           E-MAIL: fkfzrt@fkf.hu

https://www.fkf.hu/tajekoztato-gyujtopontos-lomtalanitasrol

Felhívjuk figyelmüket, hogy közterületen engedély nélkül települési hulladék elhelyezése vagy nem a kijelölt helyen történő lerakása szabálysértésnek minősül, amelynek büntetése 150.000 Ft-ig terjedhet. A fenti szabálysértést elkövetőkkel szemben az illetékes hatóságok jogosultak intézkedni. Az ezzel kapcsolatos bejelentés a kerületi közterület-felügyeletnél tehető.

TEGYÜNK EGYÜTT BUDAPEST TISZTASÁGÁÉRT!

FKF Nonprofit Zrt.