Ugrás a tartalomra

Három generációval az egészségért program megvalósítása a XVI. és XV. kerületben - Felhívás

A Három generációval az egészségért elnevezésű program célja az egészségben eltöltött évek számának növelése, a szív- és érrendszeri, a daganatos megbetegedések rizikófaktorainak, valamint a gyermekek egészségi állapotát befolyásoló tényezők felmérése. 

 

Ma Magyarországon a vezető halálokokat figyelembe véve négy emberből három olyan betegségben hal meg, amely szűrővizsgálatokkal megelőzhető lenne. 

 

Sokszor halljuk, hogy milyen fontos a megelőzés, de manapság meglehetősen komplikált egy komplex szűrővizsgálaton részt venni valódi panaszok, megbetegedés nélkül. A programba egy kérdőív kitöltését követően tud részt venni, amit a programban résztvevő orvosok rendelőjében kérhet. Ezt a kérdőívet a rendelőben ellátásra jelentkező pácienseinkkel is igyekszünk kitöltetni, azaz a rendelők várójában is elérhető lesz. A kérdőív értékelését követően meghatározásra kerül az Ön szív- és érrendszeri rizikója, ami az alapja a további lépéseknek, valamint válaszai alapján tudjuk más programokba beléptetni. Praxisnővéreink a rendelési időn kívül, előre egyeztetett időben végzik szűrővizsgálati tevékenységüket, értékelik a kitöltött állapotfelmérő lapokat és elvégzik a megfelelő vizsgálatokat, mint pl. vérnyomásmérés, EKG, boka-kar index mérés, kilégzett levegő-szénmonoxid mérése stb. Az itt tapasztaltaknak megfelelően kerül tovább orvosaink prevenciós rendeléseire, ahol döntés születik a további tennivalókról, továbbküldésről, vagy a praxisközösség működésébe bevont külső szolgáltatók (dietetikus, gyógytornász, gyerek- és egészségpszichológus) bevonásáról.

 

Kifejezett célja a programnak továbbá, hogy segítsük pácienseinket testsúlycsökkentési céljaik eredményes elérésében, illetve hogy megmutassuk a rendszeres, örömteli, életvitelszerű testmozgás egészségre gyakorolt - sokszor méltatlanul alábecsült - fontosságát. Lehetőség van részt venni tartásjavító és vitalizáló gerinctornán, a mozgásszervi panaszok megelőzése ill. csökkentése érdekében, lesznek külső helyszíni mozgásprogramok és ismeretterjesztő előadások.

 

Töltse ki kérdőívünket és a programban való részvételbe beleegyező nyilatkozatot! A kérdőívet a programban részt vevő praxisoktól e-mailben is kérheti és ki is nyomtathatja, ha kényelmesebbnek érzi papír alapon kitölteni.  Lehetőség van a praxisnővérek segítségével való kitöltésre a szűrési helyszíneken, az alább felsorolt rendelőkben:

 

Margit utcai rendelő:
Dr. Becze Ádám,  Tel: 920-16-04

Dr. Pál Ildikó,  Tel: 403-13-37

Hősök terei rendelő:

Dr. Erdélyi Szilviusz, Tel: 405-65-17

Délceg utcai rendelő:

Dr. Patkó Katalin,  Tel: 409-12-81


Várjuk mielőbb a programban!