Ugrás a tartalomra

Helyi Esélyegyenlőségi Programot készít a Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat

Ezúton értesítjük a lakosokat, hogy Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat a 2022-2027. évekre vonatkozóan Helyi Esélyegyenlőségi Programot (HEP) készít.

Összhangban a helyi esélyegyenlőségi programok elkészítésének szabályairól és az esélyegyenlőségi mentorokról szóló 321/2011. (XII. 27.) Korm.rendeletben rögzített célokkal – miszerint elő kell segíteni a hátrányos helyzetű csoportok tagjainak részvételét a döntéshozatalban és a közügyek irányításában, ezek tervezésében, megvalósításában és értékelésében; valamint növelni kell a hátrányos helyzetű csoportok tájékozottságát és tudatosságát az őket megillető jogok és lehetőségek tekintetében –, a HEP tervezetének munkaváltozatát társadalmi vitára bocsátjuk. A munkaváltozat még nem a Képviselő-testület elé kerülő dokumentum, abban a végső következtetések és az intézkedési tervek kifejtése még nem szerepel, hiszen az csak a teljes anyag kapcsán lehetséges.

A felmerülő javaslatokat 2022. október 26. napjáig várjuk a mullerkinga@16.hu e-mail-címre, majd releváns javaslatok lehetőség szerint beépítésre kerülnek a HEP Képviselő-testület által tárgyalt változatába.