Ugrás a tartalomra

Hirdetmény

A Településkép védelméről szóló 40/2017. (XII. 19.) önkormányzati rendelet, valamint a Kerületi Építési Szabályzatról szóló 2112018. (VII. 6.) önkormányzati rendelet módosítása

  • A Településkép védelméről szóló rendelet rögzíti a helyi védelem alatt álló épületeket, objektumokat. (Az objektumok felsorolása korábban a Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzat részét képezte.)
  • A helyi védelem listájának áttekintése - az önkormányzati rendelet módosítása - az objektumok adminisztratív rögzítését, esetleges változását a rendelet mellékletét képezi, míg a védelem alá eső részek meghatározása, fotódokumentáció és adatok rögzítése a rendelet függelékeként a helyi védelem objektumaira vonatkozó jogok és kötelezettségek meghatározását szolgálja.
  • A Kerületi Építési Szabályzat tervezett módosítását a kerület területén végezhető tevékenységek bejelentéséről rendelkező kormányrendeletnek megfelelő fogalommeghatározások, kifejezések pontosítása (pl. telephelyengedély helyett telepengedély), valamint a szabadonálló beépítés esetén az építménymagasság számítás országos településrendezési és építési követelményeknek megfelelő rögzítése, és egyes gazdasági területeken (Gksz-2/XVl/SZ2) a korábbi Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzat szerint rögzített zöldfelületi értékének megfelelő (25 %) korrekció indokolja.

A fenti önkormányzati rendeletek egyeztetési eljárásában lakossági fórumot tartunk 2019. április 25-én (csütörtök) 16.00 órai kezdettel, a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő termében.